Συνάντηση εκπαιδευτικών – Χαμπιαούρη: Ποιος ο απώτερος στόχος

Αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση της κρίσιμης συνάντησης αντιπροσωπειών των εκπαιδευτικών οργανώσεων και του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, σε μία ύστατη προσπάθεια για εκτόνωση της κρίσης στην Παιδεία.

Μετά από μια μακρά περίοδο έντασης και αντιπαραθέσεων των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Παιδείας, σήμερα στις 16:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέλη, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive,

στη σημερινή συνάντηση δεν αναμένεται η συζήτηση να μπει στα «βαθιά».

Δεν αναμένεται ουσιαστικά να τεθούν στο επίκεντρο τα θέματα που χαρακτηρίζονται ως «αγκάθια», αλλά η μεγάλη προσπάθεια θα εστιαστεί στο να επιτευχθεί αποκλιμάκωση της έντασης και της κρίσης που επικρατεί στην Παιδεία. Μάλιστα σ’ επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού, μας τόνισε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προσέρχονται στο σημερινό διάλογο με αισιοδοξία.

Ουσιαστικά, προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων σήμερα είναι να γίνει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για επανέναρξη ουσιαστικού διαλόγου, που θα επιτρέψει στην πορεία να συζητηθούν και να λυθούν σημαντικά ζητήματα.

Από την άλλη, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και προσέρχονται στη σημερινή συνάντηση με όρους και προϋποθέσεις για συνέχεια του διαλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα