Χωρίς κυρώσεις γονείς που δεν στέλνουν παιδιά νηπιαγωγείο-«Ανέπτυξαν φοβίες»

Χωρίς κυρώσεις οι γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά στα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων, Ιωάννη Ιωάννου.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ ο κος Ιωάννου είπε πως, οι οργανωμένοι γονείς παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγεία, ζήτησαν εξηγήσεις για το γεγονός πως όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης βρίσκονται σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση εκτός των νηπιαγωγείων, σε πρόσφατη τηλεσυνεδρίαση

με τον υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Η απάντηση του αρμόδιου υπουργού, δεν ικανοποίησε τους γονείς. «Ο υπουργός απάντησε πως ήταν απόφαση των ειδικών και της Κυβέρνησης ώστε να συνεχίσει η απρόσκοπτη μετάβαση των γονέων στις εργασίες τους, κάτι που δεν μας ικανοποίησε», εξήγησε.

Ο κος Ιωάννου πρόσθεσε πως, «έννοια μας είναι η υγεία των παιδιών και θέσαμε το ζήτημα των κυρώσεων ώστε να μην υπάρχουν ποινικές κυρώσεις στους γονείς που φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στις αίθουσες .Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι δεν έχουν ποινικές κυρώσεις λόγω των συνθηκών».

«Υπάρχουν παιδιά που έχουν αναπτύξει φοβίες από την πανδημία. Φανταστείτε μάλιστα,  παιδιά που βλέπουν τα αδέλφια τους να βρίσκονται στο σπίτι  για εξ αποστάσεως και να πρέπει να τα υποχρεώσουμε να πάνε στο σχολείο», είπε τέλος.

Διαβάστε επίσης:

Προδρόμου: H πολιτικοποίηση των αποφάσεων για σχολεία είναι άστοχη

Ζητούν κατ’ εξαίρεση επιστροφή τελειόφοιτων μαθητών στα σχολεία οι γονείς

Keywords
Τυχαία Θέματα