Χίλιοι μαθητές καθαρίζουν σημεία της Λεμεσού

Με στόχο την προώθηση βιώσιμων μέσων αστικής κινητικότητας σε ένα καθαρότερο και προσβάσιμο περιβάλλον, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λεμεσού (ΕΤΑΛ), οργανώνει εκστρατεία καθαριότητας σημείων ποδηλασίας και πεζοπορίας στη Λεμεσό, με τη συμμετοχή χιλίων μαθητών από 19 σχολεία.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκστρατεία

με τον τίτλο "Καθαρίζω σημεία ποδηλασίας και πεζοπορίας! Συμμετέχω Ενεργά!", θα πραγματοποιηθεί από τις 21 μέχρι τις 25 Μαΐου και εντάσσεται στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. προγράμματος "Civitas Destinations".

Τα σημεία υλοποίησης της εκστρατείας είναι καθορισμένοι πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, πάρκα και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και όπως σημειώνει η ανακοίνωση της ΕΤΑΛ, "με αυτό τον τρόπο συμβάλλουμε στην ανάπτυξη συμπεριφορών φιλικών στο περιβάλλον, με λιγότερα απορρίμματα και στη γνωριμία των παιδιών με σημεία για πεζοπορία και ποδηλασία που μπορούν να αξιοποιήσουν".

Η ΕΤΑΛ σκοπεύει όπως η δράση αυτή θεσμοθετηθεί και προωθηθεί η υιοθεσία περιοχών από δημοτικά σχολεία για την ανάπτυξη και καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την προώθηση υγειών ενασχολήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα