Χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες ζητώντας εκεχειρία στη Γάζα

Περίπου 9000 άτομα διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες υπέρ της κήρυξης εκεχειρίας στον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας την Κυριακή.

Όπως αναφέρει η διαδικτυακή έκδοση της Le Soir, οι διαδηλωτές ζητούσαν από την κυβέρνηση του Βελγίου να προχωρήσει σε «συγκεκριμένες πράξεις

για να επιτύχει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη για τον παλαιστινιακό λαό», μεταξύ άλλων και οικονομικών και διπλωματικών μέτρων κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της βελγικής πρωτεύουσας, στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 9000 άτομα.

Η πορεία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από την περιοχή του Γκαρ Ντι Νορντ, ενός από τους κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς των Βρυξελλών, και κατέληξε στην περιοχή όπου έχουν τα κτήρια τους οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι διαδηλωτές φώναξαν κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες συνθήματα όπως «η γενοκτονία είναι έγκλημα» αλλά και «ντροπή στην ΕΕ».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, μεταξύ τους και μια ομάδα εβραϊκών οργανώσεων οι οποίες τόνισαν, σύμφωνα με τη Le Soir, πώς «αρνούνται την ταύτιση των Εβραίων με την πολιτική του Ισραήλ».

Διαβάστε ακόμη: Ο Σάντσεθ εκφράζει τη στήριξή του στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα