Χ.Γιαννάκη για Τιμόθειο: Ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να δώσει τους ασθενής

Για άλλη μια φορά οι οίκοι ευγηρίας είναι στο επίκεντρο της πανδημίας με το Υπουργείο Υγείας να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη. Αυτή τη φορά το πρόβλημα προέρχεται από το γηροκομείο «Τιμόθειο» το οποίο κλείνει εξαιτίας το ότι το προσωπικό αρνείται να εργαστεί λόγω των κρουσμάτων.

Νωρίτερα προκλήθηκε ένταση έξω από τον οίκο ευγηρίας, με τους συγγενείς των ηλικιωμένων να ζητούν βοήθεια για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείο Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία ανέφερε ότι το Υπουργείο χθες έστειλε ασθενοφόρα και ο ιδιοκτήτης

του οίκου ευγηρίας  αρνήθηκε να δώσει τους ασθενής. Μόνο ένα ασθενή μας έδωσε για μεταφορά στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, οι άλλοι 3 ασθενείς θα μεταφέρονταν στο ίδρυμα στο Τερσεφάνου, είπε η κ.Γιαννάκη. 

«Τα ασθενοφόρα ήταν εκεί μέχρι τα μεσάνυχτα, ο ίδιος έκλεισε τις πόρτες και δεν δέχτηκε να δώσει τους ασθενείς. Ή θα τους πάρετε όλους ή κανένα», είπε ο ιδιοκτήτης σύμφωνα με την κ.Γιαννάκη. 

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι το Υπουργείο Υγείας δεν απειλείται, αντίθετα είναι παρών 24ώρες το24ωρο με επικεφαλής τον Υπουργό.

Στη συνέχεια τόνισε πως η στέγη παρόλο που είναι ιδιωτική το Υπουργείο πάλι προσπάθησε να βοηθήσει.  «Οι υπόλοιποι οίκοι ευγηρίας που είχαν κρούσματα συνεργάστηκαν μαζί μας και κράτησαν τους ασθενείς» είπε η κ.Γιαννάκη. 

Διαβάστε επίσης: Φεύγουν από το Τιμόθειο οι ηλικιωμένοι–Κλάματα και απελπισία συγγενών (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα