Χέρι βοήθειας ΕΕ στην Ουκρανία: Εκεί ο Επ. Στυλιανίδης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να αναβαθμίσει την ανθρωπιστική της βοήθεια προς τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ειδικά τους εκτοπισμένους κι εκείνους που χρειάζονται βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τον παγωμένο καιρό που σαρώνει τη χώρα.

Ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, θα μεταβεί στην Ουκρανία στις 26 και 27 Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητήσει την επείγουσα κατάσταση με τις Αρχές στο Κίεβο, να συναντήσει θύματα της κρίσης στο ανατολικό τμήμα

και να επιβεβαιώσει την αλληλεγγύη της ΕΕ με τους πληγέντες.

“Ανησυχώ πολύ για την κατάσταση χιλιάδων Ουκρανών που έχουν περιπέσει σε μια πραγματική ανθρωπιστική κρίση από τη σύγκρουση. Ο χειμώνας τους κάνει να υποφέρουν ακόμη περισσότερο, κι είναι ιδιαίτερα σκληρός για τους εκτοπισμένους, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους φτωχότερους...Η Κομισιόν ετοιμάζει ένα κοινό ανθρωπιστικό πακέτο με τις χώρες - ακόμη μια ένδειξη ότι στεκόμαστε ενωμένοι δίπλα στον ουκρανικό λαό κι ότι η αλληλεγγύη μας είναι απτή και συλλογική”, δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

Συλλογικά, οι χώρες μέλη της ΕΕ κι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν παράσχει πάνω από 76 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία. Πρακτικά, η βοήθεια έχει μεταφραστεί σε κατάλυμα για τους εκτοπισμένους, υγειονομική φροντίδα για τους τραυματίες και αρρώστους, τροφή, νερό και άλλη επείγουσα βοήθεια. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει εκτοπίσει περισσότερους από 600.000 ανθρώπους εντός της Ουκρανίας κι έχει αναγκάσει σχεδόν 600.000 ανθρώπους να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα