Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη του «Κτήματος Μακένζι» – Άρχισε κατεδάφιση

Χειροπέδες πέρασε το βράδυ της Τετάρτης (17/4) η Αστυνομία σε έναν εκ ιδιοκτητών του «Κτήματος Μακένζι».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 44χρονος ιδιοκτήτης από τη Λάρνακα, συνελήφθη για απειλή βιαιοπραγίας εναντίον επιστάτη της Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Υπηρεσιών.

Σήμερα παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο Λάρνακας και καταχωρήθηκε εναντίον του υπόθεση για απειλές η οποία θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο. Ακολούθως 44χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Εξάλλου, από το πρωί της Πέμπτης (18/4) στο «Κτήμα

Μακένζι» βρίσκεται η Αστυνομία και μέλη της επαρχιακής διοίκησης, καθώς άρχισε η διαδικασία κατεδάφισής του.

Συγκεκριμένα, άρχισαν να απομακρύνουν εξοπλισμό από το κτίριο, ενώ σταδιακά θα γίνει αποκοπή της παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ούτως ώστε τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσει η κατεδάφιση.

Υπενθυμίζεται ότι οριστικό τέλος στη νομική διαμάχη για το κτήμα Μακένζι, έδωσε το Διοικητικό Δικαστήριο Λάρνακας, το οποίο ακύρωσε το προσωρινό διάταγμα αναστολής της κατεδάφισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου στις 15 Φεβρουαρίου και στάθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, υπό την ιδιότητά του ως κηδεμόνα τ/κ περιουσιών, για να εξηγήσει γιατί το Υπουργείο δεν έχει συμμορφωθεί μέχρι σήμερα με διάταγμα του Δικαστηρίου για κατεδάφιση και παράδοση ελεύθερου κατοχής, του τεμαχίου γης στο οποίο έχει ανεγερθεί η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι».

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «στις 17/1/2019 έγινε ανάκτηση του τεμαχίου γης, ωστόσο αυτό δεν θεωρήθηκε από το Δικαστήριο ως πλήρης συμμόρφωση με το διάταγμά του» και πρόσθεσε πως «είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε το υποστατικό ελεύθερου κατοχής και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για πλήρη συμμόρφωση με το διάταγμα του Δικαστηρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα