Χειροπέδες σε αστυνομικούς αξιωματούχων – Τα κριτήρια πρόσληψης

Χειροπέδες σε δυο περιπτώσεις για την ίδια υπόθεση πέρασε η Αστυνομία σε μέλη του Σώματος. Πρόκειται για την υπόθεση εμπορίας γυναικών, για την οποία η Αστυνομία πραγματοποίησε δυο επιχειρήσεις.

Στην δεύτερη συνέλαβε κι άλλο μέλος Σώματος ο οποίος υπηρέτησε ως οδηγός πρώην Υπουργού. Στην πρώτη επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά τρεις αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων οδηγός υψηλόβαθμου κρατικού αξιωματούχου.

Σε δηλώσεις του ο Αρχηγός Αστυνομίας μετά την πρώτη επιχείρηση ανέφερε ότι «είναι η πρώτη φορά από συστάσεως της Αστυνομίας Κύπρου,

από το 1960, που αντιμετωπίζουμε επαρκώς αυτό το θέμα. Από πλευράς μας δημιουργήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις, με τη στήριξη της πολιτείας, της κυβέρνησης και του νομοθετικού σώματος, για πάταξη του φαινομένου της διαφθοράς στο Αστυνομικό Σώμα.

Πρέπει να πω ότι προχωρήσαμε με τόλμη και αποφασιστικότητα, προχωρήσαμε σε μία πρώτη εμπειρική έρευνα, όπου είδαμε για πρώτη φορά την πραγματική υφή και διάσταση του προβλήματος στο Αστυνομικό Σώμα», είπε ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Για τα κριτήρια με τα οποία προσλαμβάνονται ως οδηγοί αξιωματούχων αστυνομικοί μίλησε στο SigmaLive ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας. Ο κ.Αγγελίδης ανέφερε ότι για τους δυο αστυνομικοί οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την ίδια στιγμή, δεν υπήρχαν πληροφορίες κατά την στιγμή μετάθεσής τους στους αξιωματούχους, για οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε ποινικά ή άλλα αδικήματα. Γενικότερα, για την μετάθεση ενός αστυνομικού σε τέτοια πόστα λαμβάνεται υπόψη η μη εμπλοκή τους σε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα καθώς επίσης και στοιχεία που έχουν να κάνουν με εμπιστευτικότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα. Αναφορικά με τις πιο πάνω περιπτώσεις, περαιτέρω ενέργειες θα ληφθούν με την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα