Χειροπέδες σε άλλα δυο πρόσωπα για τις παράνομες άδειες παραμονής (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κουβάρι της υπόθεσης παραχώρησης αδειών παραμονής στην Κυπριακή Δημοκρατία σε αιτητές ασύλου, με πλαστά έγγραφα, επιχειρούν να ξετυλίξουν οι αρχές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΙΓΜΑ, στο μικροσκόπιο τίθενται τρία πρόσωπα, τα οποία φέρονται να δρούσαν ως μεσάζοντες μεταξύ των αιτητών και της δημόσιας λειτουργού, η οποία διερευνάται για την έκδοση των αδειών. Δύο εξ αυτών των φερόμενων μεσαζόντων έχουν συλληφθεί και καταζητείται ο τρίτος.

Συγκεκριμένα,

σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για μια 65χρονη και 41χρονο Σύριο, οι οποίοι συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση. 

Εναντίον των συλληφθέντων διερευνώνται μεταξύ άλλων αδικήματα όπως συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις, καθώς και αδικήματα διαφθοράς, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, κατάχρησης εξουσίας και παραμέλησης υπηρεσιακού καθήκοντος.

Οι δύο νέοι συλληφθέντες αναμένεται αύριο να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος κράτησής τους.

Συνολικά για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση 9 πρόσωπα.

Το κύκλωμα που φέρεται να υπήρχε πίσω από την επιχείρηση παράνομης παραχώρησης αδειών παραμονής προσπαθούν να ξηλώσουν οι αρχές.

Μετά την σύλληψη δημόσιας λειτουργού και αλλοδαπών που φέρεται να εξασφάλισαν με παράνομα έγγραφα τις άδειες, συνελήφθησαν άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται, όπως πληροφορούμαστε, για μια Ελληνοκύπρια και έναν αλλοδαπό, για τους οποίους διερευνάται το κατά πόσο έχουν εμπλοκή στην υπόθεση ως μεσάζοντες. Ενώ, άλλο ένα πρόσωπο καταζητείται για τον ίδιο λόγο.
 
Τα εννέα πρόσωπα που φέρεται να εξασφάλισαν παράνομα άδεια παραμονής δεν έχουν συλληφθεί ακόμα. Συνολικά, οι άδειες που δόθηκαν με πλαστά έγγραφα είναι 15, με τα έξι πρόσωπα να έχουν συλληφθεί. Οι συλλήψεις μέχρι στιγμής ανέρχονται στις 9 και βέβαια αναμένονται εξελίξεις.

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: Χειροπέδες σε δημόσιο λειτουργό για έκδοση αδειών παραμονής σε αλλοδαπούς

Εξέδιδε παράνομα άδειες παραμονής η 40χρονη λειτουργός - Διώκεται για διαφθορά

Keywords
Τυχαία Θέματα