Χ.Χρίστου στο ΣΙΓΜΑ: Έχουμε δυναμική – Τεράστια άνοδος εθνικιστών

Την αισιοδοξία του ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, θα διεκδικήσει με αξιώσεις την 6η έδρα στο ευρωκοινοβούλιο, εξέφρασε ο Χρίστος Χρίστου, καλεσμένος στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, ξεκαθάρισε ότι η φιλοσοφία του ψηφοδελτίου κινήθηκε γύρω από τον κομματικό άξονα όπου θα εκφράζονται οι πάγιες θέσεις του κινήματος, με τη συμμετοχή ωστόσο

νέων ανθρώπων αλλά και με τη παρουσία του γυναικείου φύλου.

Το ψηφοδέλτιο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή (15/3) και ως γνωστόν απαρτίζεται από τους:

Μάριος Βασιλείου (αντιπρόεδρος ΕΛΑΜ)

Γεάδης Γεάδη (εκπρόσωπος Τύπου ΕΛΑΜ)

Παναγιώτης Τοφίνης (στέλεχος της επαρχιακής επιτροπής Αμμοχώστου)

Γιώργος Νικολάου (στέλεχος επαρχιακής επιτροπής Λεμεσού)

Μαρία Ιεροδιακόνου (στέλεχος επαρχιακής επιτροπής Λάρνακας)

Γιώργος Σολομωνίδης (επιχειρηματίας)

Ο Χρίστος Χρίστου, προέβλεψε ότι η άνοδος των εθνικιστικών και πατριωτικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη θα καταγραφεί στις επικείμενες εκλογές.

«Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι η αναγκαία πλέον η δική μας παρουσία στο Ευρωκοινοβούλιο ακριβώς για να συνταχθούμε με αυτές τις δυνάμεις προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για το μέσο Ευρωπαίο πολίτη», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει στην Ευρώπη, δήλωσε ότι πιστεύει σε μια διαφορετική Ευρώπη. «Σε μια Ευρώπη που θα σέβεται του λαούς, θα σέβεται τα έθνη, θα σέβεται τα κράτη και θα λειτουργεί προς όφελος των πολιτών της», δήλωσε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως δεν πιστεύει στη σημερινή Ευρώπη και με τον τρόπο που λειτουργεί όπου οι Βρυξέλλες δίνουν οδηγίες σε όλα τα κράτη.

Ο ίδιος χαρακτήρισε και ως μεγάλο στοίχημα μετά την διεξαγωγή των ευρωεκλογών την προσπάθεια να επιστραφούν πίσω στα κράτη εξουσίες που παραχωρήθηκαν στις Βρυξέλλες και δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ο Χρίστος Χρίστου, προανήγγειλε ότι το ΕΛΑΜ θα συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή ομάδα των κινημάτων που βρίσκεται το κόμμα του Σαλβίνι (Europe of Nations and Freedom).

Στόχος του ΕΛΑΜ στην Ευρώπη τόνισε ο κ. Χρίστου δεν είναι μόνο η ανακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας αλλά και η διακοπή των όποιων κονδυλίων.

Ο κ. Χρίστου, υποστήριξε ότι υπάρχει η πληροφόρηση πως ένα μεγάλος μέρος των χρημάτων που δόθηκαν στην Τουρκία για το μεταναστευτικό κατέληξε στoν εξοπλισμό των ενόπλων τους δυνάμεων.

Σε σχέση με την άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα», ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ σημείωσε ότι θα έπρεπε να υπάρξει απάντηση από ελληνικής πλευράς με την διεξαγωγή μιας ανάλογης άσκησης με τη συμμετοχή όχι μόνο Κύπρου και Ελλάδας αλλά και των χωρών που εμπλέκονται στην κυπριακή ΑΟΖ (ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία).

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, επανέλαβε τη διαφωνία του για τη ψήφιση του Ταμείο Υδρογονανθράκων ενώ την ίδια ώρα ευχήθηκε ότι η κυβέρνηση παρά τις όποιες απειλές της Τουρκίας θα συνεχίσει στην υλοποίηση του ενεργειακού προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα