Χατζηδημητρίου-Tuncay υποψήφιοι για Βραβείο Ευρωπαίου πολίτη

O Τάκης Χατζηδημητρίου και Ali Tuncay συγκαταλέγονται από κοινού στη λίστα με τις 47 συνολικά προτάσεις που επιλέχθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως νικητές για το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2015, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στους δυο νικητές σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί από το Γραφείο του ΕΚ στην Κύπρο, ενώ τον Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί ειδική πανηγυρική εκδήλωση στις Βρυξέλλες για το σύνολο των νικητών από όλες τις χώρες μέλη.

Οι δυο Κύπριοι νικητές προτάθηκαν εκ μέρους των Ευρωβουλευτών Τάκη Χατζηγεωργίου (GUE) και Νεοκλή Συλικιώτη (GUE) για τη τεράστια συμβολή τους στην καταγραφή, διατήρηση και αποκατάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς (χριστιανών και μουσουλμάνων) όλων των κοινοτήτων στην Κύπρο. Επιπρόσθετα, οι δράσεις τους προωθούν την ιδέα της ειρηνικής συνεργασίας και μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για τους νέους και των δύο κοινοτήτων στο νησί.

Οι νικητές επιλέχτηκαν την Τετάρτη 3 Ιουνίου από την Επιτροπή του Βραβείου στις Βρυξέλλες υπό την Προεδρία της Αντιπροέδρου του ΕΚ Sylvie Guillaume (Σ&Δ, Γαλλία). Τα μέλη της Επιτροπής του Βραβείου είναι: οι Αντιπρόεδροι του ΕΚ Ildikó Gáll-Pelcz (EΛΚ, Ουγγαρία), Olli Rehn (Φιλελεύθεροι, Φιλανδία), Δημήτριος Παπαδημούλης (GUE/NGL, Ελλάδα) και Ryszard Czarnecki (Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές, Πολωνία), οι πρώην Ευρωβουλευτές Hans-Gert Pöttering (ΕΛΚ, Γερμανία) και Enrique Barón Crespo (Σ&Δ, Ισπανία) και εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο Hannes Swoboda (Σ&Δ, Αυστρία) πρώην πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών στο ΕΚ και ο Jose Manuel Barroso πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα