Χάσικος: Ο Φαίδωνας δεν είναι ο κηδεμόνας για τ/κ περιουσίες

Την άποψη ότι ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος δεν είναι ο κηδεμόνας διαχείρισης των τ/κ περιουσιών και ότι «δεν μπορεί να λαϊκίζει κατά αυτόν τον τρόπο, ισοπεδώνοντας τους θεσμούς», εξέφρασε ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους εξερχόμενος της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι ο Κηδεμόνας Διαχείρισης των τ/κ περιουσιών είναι ο Υπουργός Εσωτερικών και δια των υπηρεσιών του έχει δρομολογήσει τις ενέργειες για έξωση στην περίπτωση που παράνομα κατέχονται από κάποιο και κατ’ επέκταση

ανάκτηση και απόδοση τους σε κάποιο άλλο νόμιμο δικαιούχο.

Όπως είπε, «ο Φάιδωνας δε μπορεί να λαϊκίζει κατά αυτόν τον τρόπο, ισοπεδώνοντας τους θεσμούς. Αυτά που πάει να καταγγείλει είναι όλα διοικητικές πράξεις» διερωτώμενος από πότε η Αστυνομία στην Κύπρο έχει αρμοδιότητα να διερευνά διοικητικές πράξεις.

Επιπλέον κατηγόρησε τον Δήμαρχο Πάφου για λαϊκισμό, και ανέφερε ότι από όσα ο ίδιος έχει διαβάσει στον Τύπο, έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι όλα αυτά περιλαμβάνονται στις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή.

Αναφερόμενος στο λεγόμενο «πλιάτσικο» που άρχισε το 1974 τόνισε ότι το 1991 θεσπίστηκε σχετική νομοθεσία περί διαχείρισης τ/κ περιουσιών, προσθέτοντας ότι οι περισσότερες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης αφορούν στην περίοδο πριν το 1991.

Πρόσθεσε, δε, ότι για λόγους κομματικούς, έδιναν περιουσία σε μη δικαιούχους.

Όπως είπε, το 2013 που ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου ο Νίκος Αναστασιάδης και διόρισε Υπουργό Εσωτερικών τον ίδιο, ξεκίνησε μια προσπάθεια εξυγίανσης της κατάστασης και «είναι το πρώτο θέμα για το οποίο μπήκε κόσμος φυλακή και μάλιστα από όλα τα κόμματα».

Αναφερόμενος ξανά στον Δήμαρχο Πάφου, ο κ. Χάσικος δήλωσε ότι δεν μπορεί να βγαίνει με ένα τρόπο ισοπεδωτικό, να διασύρει κόσμο και να δηλώνει ότι όλα αυτά είναι απότοκο κακοδιαχείρισης ή ότι η πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτών είναι παράνομη τη στιγμή που έπρεπε αυτές τις υποθέσεις να εξετάζονταν μια προς μια.

Δήλωσε, δε, ότι είναι πάρα πολλοί οι μη πρόσφυγες που κατέχουν τ/κ περιουσία ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι τις πήραν με νόμιμο τρόπο, μέσω συμβολαίων που συνάφθηκαν με το κράτος.

Το βενζινάδικο

«Το να έρχεται σήμερα ο Φαίδωνας από την Πάφο που θέλει να διώξει ένα ιδιοκτήτη βενζινάδικου για παράδειγμα, που δεν του αρέσει το γεγονός ότι το πρατήριο βενζίνης βρίσκεται κτισμένο πάνω σε τ/κ περιουσία και θέλει να εκμεταλλευτεί με διαφορετικό τρόπο το συγκεκριμένο τεμάχιο και επειδή ο Κηδεμόνας του λέει όχι λόγω του ότι ο κάτοχος του βενζινάδικου πληρώνει το ενοίκιο του το οποίο αυξήθηκε και χρειαζόμαστε αυτά τα έσοδα για τη συντήρηση των τ/κ σπιτιών στα οποία διαμένουν πρόσφυγες», είπε ο κ. Χάσικος.

Η συγκεκριμένη φράση ενόχλησε τον Δήμαρχο Πάφου ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook, τόνισε πως ο πρώην ΥΠΕΣ έδειξε «περίεργο ενδιαφέρον» για το συγκεκριμένο βενζινάδικο.

«Δεν μπορεί ένας Δήμος ή μια Κοινότητα να διεκδικεί την τ/κ περιουσία όταν την ίδια στιγμή υπάρχει κάποιος πρόσφυγας ο οποίος την διεκδικεί», δήλωσε εν συνεχεία ο κ. Χάσικος.

Keywords
Τυχαία Θέματα