Χάρβαρντ: Eπικίνδυνα και ασφαλή δώρα για τα παιδιά τα Χριστούγεννα

Προειδοποιήσεις/εισηγήσεις κυρίως προς τους γονείς για επικίνδυνα δώρα που πρέπει να προσέξουν να αποφύγουν να δώσουν στα παιδιά τα Χριστούγεννα αλλά και χρήσιμα δώρα φιλοξενεί άρθρο στο πανεπιστήμιο Harvard.

Συγκεκριμένα  η εκδότης της σχολής Harvard Health Publishing,  Claire McCarthy,  επικαλείται

λίστα του  US PIRG (Public Research Research Group)  με είδη παιχνιδιών που πρέπει να προσπαθούν να αποφύγουν οι άνθρωποι αυτή την περίοδο.

Σε αυτά περιλαμβάνονται

Παιχνίδια με δυνατούς ήχους

 Οι δυνατοί θόρυβοι μπορούν πραγματικά να βλάψουν την ακοή. Δεδομένου του πόσο θόρυβος καταλήγουμε να είμαστε  εκτεθειμένοι σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και την πανταχού παρούσα χρήση των ακουστικών earbud, πραγματικά κανείς δεν θέλει από  νωρίς  σε μικρή ηλικία να έχει επιπλέον θόρυβο. Μπορείτε πάντα να απενεργοποιήσετε τον ήχο, αλλά ίσως είναι καλύτερο να μην αγοράσετε το παιχνίδι.

Slime (Χλαπάτσες)

 Προφανώς, ορισμένες μάρκες έχουν υψηλά επίπεδα τοξικού βορίου! Φτιάξτε τη δική σας (υπάρχουν πολλές εύκολες συνταγές για το slime χωρίς βόιο) ή απλώς αποφύγετε το εντελώς.

Fidget spinners και άλλα παιχνίδια σχεδιασμένα για ενήλικες.

Το «σχεδιασμένο για ενήλικες» είναι το βασικό σημείο εδώ καθώς δεν χρειάζεται να πληρούν τα πρότυπα ασφαλείας για τα παιδιά.

Παιχνίδια με μικρά εξαρτήματα

Οτιδήποτε με μικρά εξαρτήματα εάν το παιδί είναι κάτω των 3 ετών - ή εάν υπάρχει ένα παιδί στο νοικοκυριό που είναι κάτω των 3 ετών. Διαβάστε τις ετικέτες ασφαλείας! Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν ένα μέρος είναι πολύ μικρό, δείτε αν χωράει μέσα από ένα σωλήνα χαρτιού τουαλέτας. Αν το κάνει, είναι πολύ μικρό. Λάβετε επίσης υπόψη τα μικρά κομμάτια που μπορεί να βγουν, όπως τα μάτια σε ένα φουσκωτό ζώο.

Παιχνίδια «επώασης»

 Αυτά καθώς εκκολάπτονται δημιουργούν μικρά κομμάτια που μπορούν να γίνουν - το μαντέψατε - κίνδυνοι πνιγμού.

Μπαλόνια

Αυτοί είναι ο κορυφαίος κίνδυνος πνιγμού για τα παιδιά. Ποτέ δεν πρέπει να δίνουμε ένα τέτοιο δώρο σε παιδιά  κάτω των 3 ετών  και εκείνα μεταξύ 3 και 8 πρέπει να παρακολουθούνται στενά.

Έξυπνα παιχνίδια και συσκευές

Ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα που προτιμάτε να μην κοινοποιηθούν και θα μπορούσαν να παραβιαστούν. Το Mozilla διαθέτει έναν εξαιρετικό πόρο για να σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιες συσκευές είναι ασφαλέστερες από άλλες.

Μακιγιάζ

 Προφανώς, μπορεί ορισμένα μακιγιάζ να περιέχουν αμίαντο και άλλες τοξικές χημικές ουσίες.

Μαγνήτες σε παιχνίδια

 Αυτό είναι ένα μεγάλο και σημαντικό όχι για οποιοδήποτε παιδί που μπορεί να βάλει το παιχνίδι στο στόμα του (ή τα αδέλφια οποιουδήποτε παιδιού που μπορούν να το κάνουν). Μικροί μαγνήτες στα παιχνίδια, πολλοί από τους οποίους είναι 10 φορές πιο ισχυροί από τους παραδοσιακούς μαγνήτες, μπορεί να είναι θανατηφόροι εάν ένα παιδί καταπιεί περισσότερα από ένα από αυτά. Μπορούν να συνδεθούν μέσω των τοιχωμάτων του εντέρου, οδηγώντας σε αποφράξεις και διατρήσεις. Το 2014, η Επιτροπή Ασφάλειας Προϊόντων Καταναλωτών των ΗΠΑ  απαγόρευσε την πώληση αυτών των μαγνητών, αλλά μετά από αγωγή από εταιρεία μαγνητών, η απαγόρευση σταμάτησε το 2016. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο αριθμός επισκέψεων έκτακτης ανάγκης για κατάποση μαγνητών έχει αυξηθεί.

Μεταχειρισμένα και παλαιότερα παιχνίδια

Ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι πιθανότατα καλά, δεν έχουν πλέον τις ετικέτες ασφαλείας τους και δεν γνωρίζετε εάν μπορεί να έχουν ανακληθεί ή να σπάσουν με τρόπο που θα μπορούσε να τα κάνει λιγότερο ασφαλείς.

Χρήσιμα παιχνίδια 

Σύμφωνα με το άρθρο του Harvard, το “back to basics” είναι ηκαλύτερη συνταγή δώρων για τα παιδιά: απλά παιχνίδια που ενθαρρύνουν το παιχνίδι προσποίησης, τη δημιουργικότητα, τις λεπτές κινητικές δεξιότητες, τις γλωσσικές δεξιότητες και την κίνηση.

Σκεφτείτε πράγματα όπως κούκλες, μαριονέτες, κοστούμια, σετ τρένων, μπλοκ και άλλα δομικά σετ, μπάλες, σχοινιά, ποδήλατα, βιβλία - και, φυσικά, όλα τα είδη τέχνης. Αυτά είναι τα είδη παιχνιδιών που προσφέρουν το πιο διαρκές είδος διασκέδασης, αυτά που απαιτούν φαντασία και αλληλεπίδραση και κάνουν τα παιδιά να κινούνται και να βοηθούν τα παιδιά στην ανάπτυξή τους.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προτείνονται ιδιαίτερα τρία είδη παιχνιδιών:

Παιχνίδια χωρίς οθόνες

Με ακόμη και παιδιά προσχολικής ηλικίας να βρίσκονται μακρυά από τα σχολεία, ο καθένας έχει πολύ χρόνο  μπροστά στις οθόνες. Επομένως, παραλείψτε τα ηλεκτρονικά φέτος.

Παιχνίδια που ενθαρρύνουν την άσκηση

Κάνουμε σχεδόν όλοι καθιστική ζωή αυτές τις μέρες. Είναι υπέροχο να βγείτε έξω και να ασκηθείτε, οπότε πράγματα όπως ποδήλατα και μπάλες μπορεί να είναι εξαιρετικά δώρα. Εάν ο καιρός είναι πολύ κρύος ή δεν έχετε πολύ εύκολα προσβάσιμο υπαίθριο χώρο, αναζητήστε πράγματα που μπορείτε να κάνετε μέσα. Οι μπάλες με μια λαβή στην οποία μπορείτε να καθίσετε και να αναπηδήσετε είναι διασκεδαστικές, όπως και οι σανίδες ζυγοστάθμισης, τα παιχνίδια ιππασίας, η σκάλα  ή ακόμα και οι σφιγκτήρες. Ένα στρώμα γιόγκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα είδη άσκησης. Μαζί με τη δημιουργία γραφείων στο σπίτι, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε έναν χώρο άσκησης εάν μπορείτε.

Παιχνίδια με τα οποία μπορείτε να παίξετε μαζί

 Όλοι ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο μαζί, οπότε είναι υπέροχο αν μπορούμε να το διασκεδάσουμε. Αναζητήστε παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε ως οικογένεια - υπάρχουν τόσα πολλά εκεί έξω. Εναλλακτικά, πάρτε ένα σετ τρένων ή ένα κιτ κατασκευής που μπορείτε να κάνετε μαζί. Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον περισσότερο από ποτέ, και χρειαζόμαστε διασκέδαση. Η λήψη και των δύο ταυτόχρονα είναι ένα υπέροχο δώρο χριστουγέννων

Keywords
Τυχαία Θέματα