Χάρης: Τεράστια σημασία σε έρευνα,καινοτομία&τεχνολογία

Η κυβέρνηση αλλά και ο Υπουργός Οικονομικών αποδίδουν τεράστια σημασία στο ρόλο της έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας για μια πιο σταθερή και βιώσιμη μεσο-μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Χάρης Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, σύμφωνα με ανακοίνωση, είχε την Παρασκευή συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Κύπρου αλλά και ξένους επιστήμονες, οι οποίοι μετέχουν στην ετήσια Σύνοδο του Δ Σ. του Ινστιτούτου Κύπρου

που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρει η ανακοίνωση, είχε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και παραγωγική ανταλλαγή απόψεων με διεθνούς εμβέλειας, διακεκριμένους επιστήμονες από διάφορες χώρες οι οποίοι μετέχουν στη Σύνοδο.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. και τους ξένους επιστήμονες συνεργάτες του Ινστιτούτου για τη συμβολή τους στο ν` αποκτήσει το Ινστιτούτο, “τη διεθνή αναγνώριση της οποίας σήμερα απολαμβάνει”.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήρε τέλος τη συμβολή του Κυπριακού Ινστιτούτου στο θέμα της έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας και τις επιτυχείς προσπάθειές του στην άντληση ευρωπαϊκών πόρων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα