Χάρης: Καμία λευκή επιταγή στους Δήμους για τα δάνεια

Καμιά λευκή επιταγή δεν πρόκειται να δώσει η Κυβέρνηση στις Τοπικές Αρχές με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αποπληρωμή των δανείων τους, συνολικού ύψους €185 εκ., δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Υπουργός ανέφερε ότι η αποπληρωμή των δανείων που έχουν λάβει οι δήμοι θα γίνεται απευθείας από το κράτος, προκειμένου να αποφευχθούν οποιεσδήποτε «άλλες άσκοπες δαπάνες», υπονοώντας διαρροή κονδυλίων που προορίζονται για τις δόσεις, προς διάφορες ανάγκες.

«Αντί να δώσουμε λευκή επιταγή στους δήμους

και στις κοινότητες με μία γενική και αστόχευτη αύξηση της χορηγίας, επιλέξαμε να δώσουμε αυτή την ελάφρυνση για εξόφληση χρεών από τα παλιά, τα οποία επιβαρύνουν το δημόσιο τομέα», τόνισε.

Την ίδια ώρα, απάντησε στα επικριτικά σχόλια της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «αυτοί που ανησυχούν θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει αν η παρούσα κυβέρνηση αναλάμβανε οποιαδήποτε νέα χρέη», προσθέτοντας ότι εν προκειμένω η Κυβέρνηση θα εξοφλήσει τα χρέη στα οποία ήταν εγγυητής και είχαν εγκρίνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τόνισε, δε, ότι είναι λάθος η Κυβέρνηση να επικρίνεται για την απόφαση της εξόφλησης και μείωσης των δανείων τα οποία περιλαμβάνονται εξάλλου στο δημόσιο χρέος και πρόσιεσε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μέρος της γενικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, αιχμηρός υπήρξε αναφορικά με την καθυστέρηση της ψήφισης του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ρίχνοντας την ευθύνη στη Βουλή η οποία έχει στα χέρια της από το 2015 το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν το έχει ακόμη ψηφίσει, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα