«Το σώμα έχει τα όριά του και πρέπει να το σεβαστώ»

Είναι πλέον επίσημο! Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα στον αγκώνα θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων μέχρι το φινάλε της σεζόν...

Το φοβερό είναι ότι πέρσι, την ίδια ακριβώς μέρα, ο Ρότζερ Φέντερερ είχε κάνει γνωστό ότι δεν θα έπαιζε άλλο το 2016. Και επέστρεψε στο Australian Open με τα... γνωστά αποτελέσματα!

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ο Νόλε έχει εδώ και 1.5 χρόνο, όμως τους τελευταίους μήνες έγινε πολύ πιο έντονο έως και ανυπόφορο... Αναγκάστηκε, μάλιστα, να εγκαταλείψει

τον προημιτελικό του Wimbledon κόντρα στον Τόμας Μπέρντιχ.

Όπως ανέφερε στο live που έκανε στο Facebook, οι γιατροί τού είπαν ότι η μοναδική λύση για να ξεπεράσει τον τραυματισμό είναι η ξεκούραση. Και, σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, δεν θα πιάσει ρακέτα για περίπου δύο μήνες...

«Το σώμα έχει τα όριά του και πρέπει να το σεβαστώ και να είμαι ευγνώμων για ό,τι έχω πετύχει ως τώρα», είπε χαρακτηριστικά... «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να αποθεραπευτώ. Θα εκμεταλλευτώ την περίοδο αυτή για να δυναμώσω το σώμα μου και να βελτιωθώ σε συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους δεν είχα μπορέσει να δουλέψω τα προηγούμενα χρόνια λόγω του απαιτητικού προγράμματος. Πέντε μήνες φαίνονται πολλοί, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα περάσουν γρήγορα, γιατί υπάρχουν τόσα πράγματα που θέλω να κάνω».

Ο Τζόκοβιτς θα χάσει, εκτός των άλλων, φυσικά, και το US Open, οπότε δεν θα αγωνιστεί σε Grand Slam για πρώτη φορά μετά το 2004. Μετρούσε 51 διαδοχικές συμμετοχές!

Ο 30χρονος Σέρβος θα βγει εκτός τετράδας της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα, κάτι που είχε να συμβεί από το 2007, ενώ στο τέλος της σεζόν αναμένεται να βρεθεί κοντά στο Νο.15.

Ο Νόλε, πάντως, ξεκαθάρισε ότι παραμένει στο προπονητικό του τιμ ο Άντρε Άγκασι, που ήταν στο πλευρό του στο Παρίσι και το Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα