Χαραλαμπίδου: Η κατάσταση στη Μ.Ανατολή να απασχολήσει την ΚΣ ΟΑΣΕ

Την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) θα πρέπει να απασχολήσουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης, Βουλευτης Ειρήνη Χαραλαμπίδου κατά τη διάρκεια έκτακτης Συνάντησης του Προεδρείου του σώματος, στην Κοπεγχάγη, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο συζήτησης για τρέχουσες γεωπολιτικές προκλήσεις η Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης Ειρήνη Χαραλαμπίδου

ανέφερε ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και η πιθανότητα περαιτέρω κλιμάκωσης και διεύρυνσής του, αλλά και οι επιθέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων και οι επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο αποτελούν σημαντικές απειλές για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή του ΟΑΣΕ και ως εκ τούτου θα πρέπει να απασχολήσουν τη Συνέλευση.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικά με την οικονομική διαχείριση της Συνέλευσης, υιοθετήθηκαν τροπολογίες στους ισχύοντες οικονομικούς κανονισμούς της Συνέλευσης, οι οποίες προνοούν την ετήσια διεξαγωγή ελέγχου απόδοσης της Διεθνούς Γραμματείας παράλληλα με τον οικονομικό έλεγχο των οικονομικών της Συνέλευσης.

Προστίθεται ότι για την αναγκαιότητα υιοθέτησης των εν λόγω τροπολογιών η κ.  Χαραλαμπίδου είχε καταθέσει επιπρόσθετο Ψήφισμα το οποίο υιοθετήθηκε στην πιο πρόσφατη Ετήσια Σύνοδο της ΚΣ ΟΑΣΕ.

Σε συζήτηση σχετικά με θέματα Κανονισμού της Συνέλευσης η Κύπρια Βουλευτής αναφέρθηκε στη σημασία επέκτασης της διάρκειας της θέσης του Προέδρου της Συνέλευσης, ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόζει τις προγραμματικές θέσεις που εξαγγέλλει.

Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή της να καταθέσει σύντομα τροπολογία προς εξέταση από την Υποεπιτροπή για τον Κανονισμό Λειτουργίας, της οποίας είναι μέλος.

Ανταλλάγηκαν επίσης απόψεις για την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας με τις εκτελεστικές δομές του ΟΑΣΕ, θέματα διακυβέρνησης της ΚΣ ΟΑΣΕ, ζητήματα προϋπολογισμού και άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Συνέλευση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα