Παρέμβαση στην κρίση στην Παιδεία θα κάνει ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Παρέμβαση στην κρίση στην Παιδεία θα κάνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στις 12.00, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος.

Χαμπιαούρης: Δεν αναστέλλονται οι κυβερνητικές προτάσεις

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι συνεδρίες των κεντρικών Διοικητικών Συμβουλίων της ΠΟΕΔ, της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ, που σε χωριστές συνεδρίες μελετούν και επεξεργάζονται μέτρα, πέραν των απεργιακών, που θεωρούνται δεδομένα.

Μετά το άνοιγμα των σχολείων,

τη Δευτέρα, οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών, σε γενικές συνελεύσεις των μελών τους, θα αποφασίσουν ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβουν.

Τη σαφή θέση ότι αναστολή των κυβερνητικών προτάσεων δεν μπορεί να γίνει, διατύπωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, τονίζοντας ότι ισχύουν οι αποφάσεις της 4ης Ιουλίου. Κάλεσε, ωστόσο, τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να πάνε με αντιπροτάσεις και εποικοδομητικές εισηγήσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας, είπε, είναι ανοιχτό στον διάλογο και επιθυμεί η προσπάθεια για εξομάλυνση της κατάστασης και εξορθολογισμό της δημόσιας εκπαίδευσης να συνεχισθεί.

Παράλληλα, το Υπουργείο θα ζητήσει γνωμοδότηση από τον Γενικό Εισαγγελέα σχετικά με το τι μπορεί να γίνει, σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προχωρήσουν με απεργιακά μέτρα που θα πλήττουν τους μαθητές.

Ο Υπουργός Παιδείας ενημερώνει για τις εξελίξεις το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνέρχεται αυτή την ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα