Χάος στις πόλεις του Ισραήλ - Συγκρούσεις Εβραίων & Αράβων (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθώς ο ισραηλινός στρατός και οι Παλαιστίνιοι μαχητές στη Γάζα ανταλλάσσουν θανατηφόρες αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς με ρουκέτες οι ταραχές και οι βίαιες συγκρούσεις εξαπλώνονται σε διάφορες μικτές  ισραηλινές πόλεις μεταξύ Αράβων και Εβραίων πολιτών.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Βίντεο από βομβαρδισμό σε σπίτι Κυπρίων - «Δεν έχουμε άλλη επιλογή»

Στο Acre, υπήρξε μια απόπειρα λιντσαρίσματος ενός αραβικού όχλου αφήνοντας  έναν Εβραίο άνδρα τραυματισμένο, σύμφωνα με αναφορές Ισραηλινών

μέσων ενημέρωσης.

This horrifying video shows a lynch mob of Israeli fascists pulling a Palestinian out of his car and lynching him, live on TV.

This is the fascist apartheid regime that the imperialist so-called "democracies" in the US and EU arm, fund, and protectpic.twitter.com/LFIPIh1irB

— Ben Norton (@BenjaminNorton) May 12, 2021

Στο Bat Yam, ένα βίντεο δείχνει  ομάδες ακροδεξιών εβραίων που προσπαθούν  να λιντσάρουν  έναν Άραβα οδηγό. Ο τελευταίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αναφορές Ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

«Ανησυχούμε πολύ, πολύ για αυτήν την επιδείνωση», δήλωσε η Ισραηλινή βουλευτίνα αραβικής καταγωγή Aida Touma-Suleiman στο Acre στο Hala Gorani του CNN σε ζωντανή συνέντευξη το βράδυ της Τετάρτης.

«Είμαι κλειδωμένη στο σπίτι μου, συμβαίνει μπροστά από το σπίτι μου και δεν υπάρχει τρόπος να βγούμε έξω. Τα δακρυγόνα γεμίζουν τα σπίτια και η κατάσταση είναι ανασφαλής. Έχουν γίνει επιθέσεις εναντίον Αράβων πολιτών σε διάφορες πόλεις σήμερα ," είπε.

«Ανησυχώ πραγματικά για αυτήν την πόλη (Acre). Το ίδιο συμβαίνει και στη Χάιφα. Το ίδιο συμβαίνει και στο Lod. Υπάρχουν διαφορετικές επιθέσεις εναντίον διαφορετικών πολιτών».

Τροφοδοτούμενες από μια  διαμάχη σχετικά με τις προγραμματισμένες εκδιώξεις των παλαιστινιακών οικογενειών στην Ιερουσαλήμ και τους περιορισμούς σε ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ καθώς ξεκίνησε το Ραμαζάνι, οι  συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων που ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα, κλιμακώθηκαν γρήγορα σε έναν από τους χειρότερους γύρους βίας μεταξύ των δύο πλευρών  τα τελευταία χρόνια.

Ο δήμαρχος του Lod, Yair Revivo, είπε ότι οι δεκαετίες συνύπαρξης «έχουν καταπατηθεί».

Μια ειδησεογραφική ομάδα του CNN που οδήγησε στην πόλη νωρίς την Τετάρτη είδε ότι ορισμένοι από τους δρόμους είναι γεμάτοι πέτρες,  καμένα αυτοκίνητα είναι ορατά στο πλάι του δρόμου μετά από μια νύχτα αναταραχής στην κεντρική ισραηλινή πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα