Η Αστυνομία των Β.Β παραλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα (ΦΩΤΟΣ)

Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων προχώρησε σε μια μεγάλη αναβάθμιση των δυνατοτήτων της μετά την παραλαβή έξι νέων τεθωρακισμένων οχημάτων, με ακόμη ένα ν’ αναμένεται να φτάσει πριν από τα τέλη Μαΐου.

Τα νέα οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πλήρως εκπαιδευμένους ένοπλους αστυνομικούς της Δύναμης κατά τη διάρκεια τακτικών περιπολιών αλλά και σε περιπτώσεις που οι αξιωματούχοι αποκαλούν «κρίσιμα περιστατικά υψηλού κινδύνου» όταν

χρειάζεται.

Οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί ήταν σε θέση να κρατούν όπλα από το 2006 και η παράδοση των τεθωρακισμένων οχημάτων έχει εξασφαλίσει ότι, τόσο η εκπαίδευση όσο και ο εξοπλισμός είναι τώρα πλήρως ευθυγραμμισμένοι στη Δύναμη.

Μιλώντας λίγο μετά την παράδοση των οχημάτων αυτήν την εβδομάδα, ο Β. Διευθυντής, Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος βρίσκεται στο Αρχηγείο της Αστυνομίας των Β.Β στην Επισκοπή, εξήγησε γιατί αυτή η αναβάθμιση είναι τόσο σημαντική για την αστυνομία.

«Η αγορά των τεθωρακισμενων οχημάτων είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την Αστυνομία των Β.Β επειδή όχι μόνο θα προσφέρει περισσότερη υποστήριξη και προστασία στις κοινότητες που υπηρετούμε, αλλά και στους ίδιους τους αστυνομικούς μας».                                 

Συνέχισε λέγοντας ότι, «ζητάμε από τους ένοπλους αστυνομικούς μας να θέσουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια μιας ενδεχομένως απειλητικής για τη ζωή τους κατάσταση και τώρα γνωρίζουμε ότι θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αυτά τα οχήματα για τη δική τους προστασία, εάν χρειαστεί».

Παρά την αναβάθμιση των οχημάτων και η νέα δυνατότητα, ο Β. Διευθυντής Κεμάλ ήθελε να τονίσει ότι δεν θα κρατηθούν σε εφεδρεία εν αναμονή σοβαρού περιστατικού.

«Αν και τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από ένοπλους αστυνομικούς, θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για τακτική αστυνομική εργασία, πραγματοποιώντας περιπολίες, επισκέψεις σε κοινότητες και οτιδήποτε άλλο αναλαμβάνουν οι αστυνομικοί όταν βρίσκονται σε υπηρεσία».

«Η μόνη διαφορά είναι ότι μπορούμε να τους καλέσουμε σε περίπτωση σοβαρού συμβάντος. Θα ήθελα επίσης να διαβεβαιώσω τις κοινότητες μας ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην απειλή, αλλά ότι πρόκειται για άλλη μια απόδειξη, ότι η αστυνομία των Β.Β θα είναι εκεί για να τους προστατεύσει εάν της ζητηθεί να το κάνει», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα