Χάντμπολ: Πρωταθλήτρια τα Λατσιά!

Και επίσημα τον τίτλο της πρωταθλήτριας στο πρωτάθλημα χάντμπολ ΟΠΑΠ γυναικών πανηγύρισε για 2η συνεχόμενη φορά και 9η στην ιστορία της η ομάδα του Α.Σ. Λατσιά. Στο τελευταίο παιγνίδι της χρονιάς (12η αγωνιστική) νίκησε εκτός έδρας τον Πανελλήνιο με 25-10 και παρά το γεγονός ότι ισοβάθμισε στην 1η θέση με την ΕΝ Αθηένου (νίκησε 34-18 τον Α.Ο. Αραδίππου) εντούτοις πήρε τον τίτλο καθώς υπερτερεί στον συντελεστή τερμάτων στα μεταξύ τους παιγνίδια.

Τον τίτλο πανηγύρισαν με τη ψυχή τους στο τέλος

του αγώνα παίκτριες, εφορεία αλλά και οι οπαδοί της ομάδας, φυσικά και η παίκτρια - προπονήτρια των Λατσιών Άννι Εκατερινέσκου για την οποία ο τίτλος αυτός είχε ξεχωριστή σημασία καθώς είναι ο πρώτος που κερδίζει με την ιδιότητα της προπονήτριας. «Είμαστε όλες πολύ χαρούμενες που καταφέραμε να στεφθούμε πρωταθλήτριες –δήλωσε στο τέλος του αγώνα η Εκατερινέσκου. Ο τίτλος αυτός δεν ήρθε καθόλου εύκολα και είχε πολύ συναρπαστικό φινάλε, αφού κρίθηκε στο ένα μόλις τέρμα. Ήταν το πιο δραματικό πρωτάθλημα που κερδίσαμε στην ιστορία μας. Χαιρόμαστε που τα καταφέραμε και γι αυτό τον άθλο αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα-πρώτα οι παίκτριες μας, που ιδιαίτερα στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής είχαν πιστέψει στις δυνατότητες τους και πήραμε εκείνη τη μεγάλη νίκη επί της Αθηένου, που ουσιαστικά μας έστεφε πρωταθλήτριες. Η χρονιά δεν τέλειωσε ακόμη. Θα χαρούμε τις επόμενες μέρες την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μετά θα στρέψουμε την προσοχή μας στο θεσμό του κυπέλλου. Θέλω να συγχαρώ τις παίκτριες μου γι αυτή την επιτυχία, τον έφορο μας Κώστα ορφανού που ήταν συνεχώς κοντά στην ομάδα, όπως επίσης και τη διοίκηση του συλλόγου. Ευχαριστούμε επίσης και τους οπαδούς μας που μας στήριξαν στα πιό δύσκολα παιγνίδια».

Το εκτός έδρας παιγνίδι με τον Πανελλήνιο ήταν για τα Λατσιά μίας επιλογής καθώς μόνο με νίκη θα έπαιρνε τον τίτλο, Η αγωνία ωστόσο κράτησε μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο (5-3 το σκορ για τα Λατσιά) καθώς στη συνέχεια οι παίκτριες της Εκατερινέσκου, με πολύ καλή άμυα κι αιφνιδιασμούς, άρχισαν να απομακρύνονται στο σκορ για να προηγηθούν στο ημίχρονο με 15-5. Στην επανάληψη τα Λατσιά άνοιξαν ακόμη περισσότερο τη ψαλίδα της διαφοράς (10’ 19-6, 20΄21-8) έτσι η Εκατερινέσκου έδωσε στα τελευταία λεπτά χρόνο συμμετοχής και σε νεαρές, κάτι βέβαια που έκανε και η προπονήτρια του Πανελλήνιου, Έλενα Κουπεπίδου.
Στο τέλος του αγώνα, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, έγινε η απονομή της πρωταθλήτριας. Το έπαθλο παρέλαβε η αρχηγός της ομάδας, Χριστίνα Γεωργίου.

Τα τέρματα των Λατσιών πέτυχαν οι Μ. Ηλία 4, Χρ. Γεωργίου 1, Ν. Σίσκοβα 2, Ε, Βραχίμη 1, Μ. Σολέα 5, Β. Σβετλίνοβα 7, Ρ. Τσαγγάρη 4, και Ε. Μηλιώτου 1. Για τον Πανελλήνιο, που είχε και την τερματοφύλακα της Έμιλη Τρυπάτσα σε καλή μέρα, σκόραραν οι Ρένα Αντωνίου 3, στέφανη Αμπού Νασάρ 1, Ε. Ηρακλέους 3 και Θ. Ευαγγέλου 3.

ΕΝ Αθηένου – Α.Ο. Αραδίππου 34-18
Έκλεισε τις υποχρέωσεις της –όπως αναμενόταν -με νίκη η ΕΝ Αθηένου, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό να της χαρίσει κάτι περισσότερο από την 2η θέση της τελικής κατάταξης. Παρόλο που επικράτησε με 34-18 και παρόλο που ισοβαθμεί με τα Λατσιά στην 1η θέση, εντούτοις θεωρείται ως δευτεραθλήτρια για μόλις 1 γκολ διαφορά.

Απέναντι στην Αραδίππου οι γηπεδούχες έπαιξαν για τον εαυτό και το γόητρο τους. Προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 15-7 και στο τέλος πήραν μια εύκολη νίκη με 34-18.

Τα τέρματα της Αθηένου πέτυχαν οι Π. Φιάκου 9, Στ. Ιακώβου 7, Β. Φιάκου 5, Χρ. Τρύφωνος 5, Κ. Ράντιτς 4, Ι. Τζιακουρή 2 και Μ. Πυρωγιάτη 2, ενώ για την Αραδίππου σκόραραν οι Σ. Βασιλείου 5, Μ. Ευαγγελίδου 4, στ. Σαρρή 2, Γ. Γκράτου 2, Ίντι Ίσσα 2, Αντ. Αντωνίου 2 και Χ. Παπαγρηγορίου 1.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(12 Αγώνες)
1. ΑΣ Λατσιά 338-203 20
2. Ε.Ν Αθηένου 344-246 20
3. Πανελλήνιος 208-321 6
4. Α.Ο. Αραδίππου 209-328 2

Keywords
Τυχαία Θέματα