Χαννίδης: Ο Ταμασού με πολύ πόνο ψυχής πήρε την απόφαση για τους 2 μοναχούς

Παίρνει την μακρά οδό η υπόθεση της Μονής του Οσιού Αββακούμ για τα όσα συνταρακτικά καταγγέλλονται.  Τα νέα στοιχεία, που εντοπίστηκαν, ώθησαν το Συνοδικό Δικαστήριο να διατάξει τη διεξαγωγή περαιτέρω ανακρίσεων, για την εξέταση των καταγγελιών του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαϊα κατά των μοναχών Μονής.

Σκοπός της ανακριτικής επιτροπής είναι η ετοιμασία και αξιολόγηση του πορίσματος, που θα προκύψει από τις ανακρίσεις ώστε να αποφασιστεί κατά πόσο θα υπάρξει συνέχεια με άσκηση δίωξης κατά συγκεκριμένων προσώπων. 

 

Δείτε επίσης: Συνοδικό Δικαστήριο: Προέκυψαν νέα στοιχεία, θα γίνουν νέες ανακρίσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις επίσκοποι της Ανακριτικής Επιτροπής είναι ο Επίσκοπος Λήδρας Επιφάνιος, ο Επίσκοπος Χύτρων Λεόντιος και ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος και δύο κληρικοί.

Το καταστατικό της Εκκλησίας προνοεί ότι η Ανακριτική Επιτροπή διερευνά, εάν έχει διαπραχθεί οποιονδήποτε εκκλησιαστικό αδίκημα.   

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Σίγμα το μέλος της θρονικής Επιτροπής της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής Μάριος Χαννίδης «ο Άγιος Ταμασού και το λέω γιατί το γνωρίζω αυτό με πολύ πόνο ψυχής πήρε αυτή την απόφαση για τους δύο μοναχούς ούτως ώστε όλα αυτά να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να απονεμηθεί δικαιοσύνη».


Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ/Μονή Αββακούμ: Η στιγμή που μοναχοί βάζουν μύρο στον σταυρό

Δικηγόροι Αρχιμανδριτών: Σκηνοθετημένο το βίντεο με το μύρο-Στόχος η εξαπάτηση

Keywords
Τυχαία Θέματα