Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα παρακολουθήσει τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσί

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα παρακολουθήσει τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία στις 15-17 Μαρτίου 2024, δήλωσαν σήμερα σε δημοσιογράφους οι Ευρωβουλευτές Ντέιβιντ Μακάλιστερ και Τομάς Τομπέ. Επεσήμαναν ότι εάν οποιοσδήποτε Ευρωβουλευτής αποφασίσει να σχολιάσει αυτές τις εκλογές, «θα το κάνει με δική του πρωτοβουλία και δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δεσμεύσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με

οποιαδήποτε δήλωση ή ενέργεια».

Σημειώνεται ότι οι δύο Ευρωβουλευτές προεδρεύουν από κοινού στην Ομάδα Υποστήριξης Δημοκρατίας και Συντονισμού Εκλογών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα παρακολουθήσει αυτήν την εκλογική διαδικασία και κατά συνέπεια δεν θα σχολιάσει ούτε τη διαδικασία ούτε τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν στη συνέχεια», ανέφεραν. Πρόσθεσαν, δε, ότι «κανένας μεμονωμένος βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν έχει λάβει εντολή να παρακολουθεί ή να σχολιάζει αυτήν την εκλογική διαδικασία εξ ονόματός του, ούτε στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ούτε στο παράνομα προσαρτημένο έδαφος της Κριμαίας ή στα εδάφη της Ουκρανίας που κατέχονται παράνομα από τη Ρωσία».

Διαβάστε επίσης: Το ΕΚ ενέκρινε κανονισμό προστασίας δημοσιογράφων και ελευθερίας του Τύπου

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα