Χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ του Κετσπάγια

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Έμεινε στο 0-0 με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ

Στις 27 Ιανουαρίου 2008 η ΑΕΚ νικούσε τον Λεβαδειακό με 3-0 και ανέβαινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Περισσότερα από οκτώ χρόνια χρειάστηκε να περιμένουν την Ένωση για να έχουν ξανά αυτήν την προοπτική και το σενάριο, θεωρητικά, ήταν ιδανικό. Τελικά δεν ήταν και τόσο...

Ο Ηρακλής αποδείχθηκε πιο σκληρός απ'

ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν χειρότεροι απ' ό,τι θα μπορούσε να υποθέσει κανείς και έτσι το 0-0 δεν επέτρεψε στην Ένωση να πατήσει μόνη κορυφή, λίγες μέρες πριν πάει στο Καραϊσκάκη...

Έλειψε πάρα πολύ ο Μάνταλος στην ΑΕΚ και πολύ ο Γκάλο, με τον Κετσπάγια να «πετάει» ουσιαστικά ένα 45λεπτο με τις επιλογές του και συγκεκριμένα αυτές των Πέκχαρτ-Μπακάκη, εκπλήσσοντας με το πώς πίστευε ότι ο Τσέχος θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην επίθεση.

Στα πρώτα λεπτά ο Πατίτο πήρε δύο πρωτοβουλίες και έκανε εύκολα λάθη. Δεν είναι και το πιο ασφαλές κριτήριο για να καταλάβεις πώς θα είναι η συνέχεια, αλλά δεν είναι και ό,τι πιο... αισιόδοξο να βλέπεις εύκολα λάθη. Και ο Τιμούρ Κετσπάγια με τους οπαδούς της ΑΕΚ είδαν πολλά τέτοια στο πρώτο 45λεπτο... Είτε γιατί το ήθελαν πολύ αφού η νίκη θα τους έστελνε στην κορυφή, είτε γιατί απλώς δεν ήταν καλή η μέρα, σημασία έχει ότι η Ένωση άφησε το πρώτο ημίχρονο να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Ο Ηρακλής, από την άλλη πλευρά, δεν έκανε κάτι εντυπωσιακό. Απλώς έκανε αυτά που έπρεπε. Ήταν, δηλαδή, προσεκτικός πίσω, προσπαθούσε να κρατήσει χαμηλό ρυθμό και έμοιαζε, απολύτως λογικά, ικανοποιημένος με τον τρόπο που κυλούσε το ματς. Ουσιαστική απειλή, άλλωστε, δεν ένιωσε σε κανένα σημείο ο Χουάντερσον, με εξαίρεση μια καλή κεφαλιά του Πατίτο στο 10'. Οι σέντρες, απ' εκεί και πέρα, πήγαιναν εύκολα στα χέρια του, τα κόρνερ δεν ήταν καλά εκτελεσμένα, ο Πέκχαρτ δεν έκανε ούτε μία σωστή ενέργεια... Και κάπως έτσι, το πρώτο 45λεπτο πέρασε χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Κετσπάγια έβγαλε Βάργκας (ενοχλήσεις στον προσαγωγό) και Πέκχαρτ, βάζοντας Χριστοδουλόπουλο και Πλατέλλα. Η ΑΕΚ σίγουρα ήταν πιο ζωντανή σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο, με τον Λάζαρο να κινείται βασικά... παντού στην επιθετική τετράδα. Πήγε στην κορυφή, γύρισε σαν 10άρι, πήγαινε στις δύο πλευρές, προσπαθούσε να βρει τη λύση.

Το ματς παιζόταν στο μισό γήπεδο, με τον Ηρακλή να αμύνεται και την Ένωση να επιτίθεται, χωρίς πάντως να ξεπερνάει τις δυσκολίες του πρώτου 45λεπτου σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ευκαιριών. Κι όταν, τελικά, προέκυψε μια τέτοια, στο 67', ο Ντίντακ έκανε κάτι απροσδιόριστο... Η τελευταία κίνηση του Κετσπάγια ήταν η είσοδος του Αραβίδη αντί του Σιμόες στο 72', με την ΑΕΚ να τα παίζει όλα για όλα αφού ο Ηρακλής δεν έδειχνε ικανός να φύγει στην κόντρα με τον Περόνε...

Και όντως δεν έφυγε αλλά αυτό μάλλον δεν ενδιέφερε και πολύ τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έφυγαν τα λάθη και κράτησαν το 0-0, φεύγοντας με βαθμό από το ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Σιμόες (72' Αραβίδης), Γιόχανσον, Βάργκας (46' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Πατίτο, Πέκχαρτ (46' Πλατέλλας).

Ηρακλής: Χουάντερσον, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Ρούσσος, Σαραμαντάς, Αγγελόπουλος, Κούρος, Λάμπρου (60' Ζιάμπαρης), Λεοζίνιο, Μοντέιρο (54' Πασάς), Περόνε (83' Λουκίνας).

Keywords
Τυχαία Θέματα