Συνάντηση με την Τερέζα Μέι θα έχει σήμερα ο ΠτΔ

Στον απόηχο της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, επαφές στη Βρετανία θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριο. Ακολούθως θα έχει συνάντηση με την

Πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Χθες βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη σε δείπνο, που παρέθεσε προς τιμήν του ο Πρόεδρος και η Γραμματεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό τα στελέχη και μέλη της κυπριακής ομογένειας στο Λονδίνο.

Τόνισε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει να εργάζεται άοκνα για την επίτευξη μιας λύσης βιώσιμης και λειτουργικής, που θα αντιμετωπίζει τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων. Δεν θα παραγνωρίσω τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, αλλά δεν θα υπερτιμήσω ανύπαρκτες ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων για να αδικήσω τους Ελληνοκύπριους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε θαυμασμό για τον επίπονο και επίμονο τρόπο, μακριά και πέρα από την όποια φιλοδοξία, η ομογένεια αγωνίζεται για να δει καλύτερες μέρες για την Κύπρο.

Στο μεταξύ, με την ευκαιρία των σημερινών 70ών γενεθλίων του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη «χρόνια πολλά» παρουσιάζοντας του μια τούρτα γενεθλίων στο σχήμα της Κύπρου.

Από το Λονδίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί το βράδυ στο Παρίσι, όπου αύριο θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Ο Πρόεδρος και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα επιστρέψουν στην Κύπρο το βράδυ της Τετάρτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα