Χαλάρωση περιορισμών, αύξηση κλοπών: Πώς προστατεύουμε την περιουσία μας

Σημαντική μείωση της εγκληματικότητας και ιδιαίτερα των κλοπών και ληστειών είχαμε κατά τη διάρκεια των περιορισμών της πανδημίας, το πρώτο εξάμηνο του χρόνου, ανά το παγκόσμιο. Η περίοδος «χάριτος» των ληστών όμως φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στατιστικά στοιχεία, όσο χαλαρώνουν τα μέτρα και ο κόσμος ξαναγυρίζει στις υποχρεώσεις του, τόσο αυξάνονται οι διαρρήξεις. Πώς μπορούμε να προστατευθούμε από την «επιδημία» των ληστειών;

Έγινε και ένα καλό μέσα στην κρίση. Η εγκληματικότητα που σχετίζεται με τις περιουσίες μας μειώθηκε

κατακόρυφα, λογικό επακόλουθο του εγκλεισμού στα σπίτια αλλά και των αυστηρών μέτρων κυκλοφορίας. Δεν μπορούμε όμως να ζούμε επ’ αόριστον εσώκλειστοι. Οι δουλειές πρέπει να ξανανοίξουν, ο κόσμος να κυκλοφορήσει, οι εμπορικές συναλλαγές να αναζωογονηθούν και το χρήμα να κινηθεί.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι εγκληματίες κατά της περιουσίας σας καραδοκούν να αναπληρώσουν τα «σπασμένα» του lockdown και συστήνουν εύκολα μέτρα μεγιστοποίησης της προστασίας σας:

Κάνετε μια ασφάλεια κατοικίας / περιουσίας. Αν και δεν είναι αποτρεπτικό μέτρο ακριβώς, σας απαλλάσσει από ένα τεράστιο οικονομικό άγχος. Προσέξτε όμως δύο παραμέτρους: Πρώτον, η κάλυψη που θα προτιμήσετε να είναι ανάλογη με την αξία των πολύτιμών σας αντικειμένων, αλλιώς θα πέσετε στην παγίδα να νομίζετε ότι είστε εξασφαλισμένοι καθώς η αποζημίωσή σας δεν θα σας φτάσει. Δεύτερον, επιλέξτε μια εταιρεία που θα προσφέρει τα ίδια με μικρότερο ασφάλιστρο. Η αγορά είναι πλούσια και ανταγωνιστική.Ανανεώστε τις κλειδαριές σας και κλειδώστε παντού. Οι κλέφτες αναζητούν αδύναμα σημεία και γρήγορες «ευκαιρίες». Κάντε τους τη ζωή δύσκολη και δεν θα σας επιλέξουν.Δείξτε ότι είστε δύσκολος στόχος. Βάλτε γρίλιες, κλείστε τα παραθυρόφυλλα, αφήστε ένα φως αναμμένο, εγκαταστήστε φώτα με αισθητήρα κίνησης. Βάλτε κάποιον να περιποιείται τα φυτά σας και να μαζεύει τα διαφημιστικά από το γραμματοκιβώτιό σας. Μην αφήνετε τα έξτρα κλειδιά σε προβλέψιμα σημεία.Φυλάξτε χρήματα και τιμαλφή σε χρηματοκιβώτιο. Είναι ένας τρόπος σχετικά χαμηλού κόστους για την προστασία αυτών των αντικειμένων που καθυστερεί τους κλέφτες.Εγκαταστήστε συναγερμό. Υπάρχουν προσιτά συστήματα που συνδέονται με κέντρα επικοινωνίας ώστε να ενημερώνουν σε κάθε πρόβλημα τους αρμόδιους, ιδιοκτήτες ή Αρχές.

Το κόστος αυτού του συνδυασμού σας φαίνεται απαγορευτικό; τότε ήρθε η ώρα να μάθετε ένα μυστικό της κυπριακής αγοράς: Υπάρχει σήμερα μια ασφαλιστική εταιρεία που συνδέεται απευθείας με το σύστημα συναγερμού των πελατών της, σε 24ωρη βάση. Το εξειδικευμένο προσωπικό που στελεχώνει το συνεργαζόμενο κέντρο παρακολούθησης σημάτων συναγερμού, αξιολογεί κάθε περιστατικό και προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες, ενημερώνοντας άμεσα τις Αρχές ή τους αρμόδιους, ανάλογα με την περίπτωση και τη σοβαρότητα της κατάστασης: αστυνομία, άμεση επέμβαση (όπου υφίσταται σαν ωφέλημα), πυροσβεστική, πρώτες βοήθειες, ιδιοκτήτη, υπεύθυνο του χώρου ή αρμόδιο όπως ορίζεται από τον ιδιοκτήτη, εγκαταστάτη – συντηρητή – τεχνικό του συστήματος ασφαλείας, κ.λπ. Μάλιστα, τον πρώτο χρόνο η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν σε όσους επιλέξουν να ανανεώσουν ή να αγοράσουν ασφάλεια περιουσίας από την Gan Direct! Στη συνέχεια, το κόστος παραμένει ιδιαίτερα προσιτό, από €4.96 το μήνα ή €59.50 το χρόνο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Κάτι που σημαίνει εξοικονόμηση μέχρι και  70% σε σύγκριση με αυτό, αντίστοιχων προτάσεων στην αγορά!

Η υπηρεσία Home Secure είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Κύπρο. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρεία εισάγει πρωτοποριακές μεθόδους σε προσιτές τιμές. Αυτή τη φορά όμως, είναι κάτι περισσότερο από ευκαιρία. Είναι η απάντηση στο άγχος μας να προστατεύσουμε το σπίτι μας, ό,τι αγαπάμε αλλά και την ψυχική μας υγεία. Εξασφαλίστε την περιουσία σας με το Home Secure και ξεγνοιάστε, οι κλέφτες δεν θα πετύχουν το σκοπό τους!

Keywords
Τυχαία Θέματα