Έτσι λειτουργεί η τράπεζα σπέρματος και ωαρίων στην Κύπρο (vid)

Για τον τρόπο λειτουργίας της τράπεζας σπέρματος και ωαρίων Cryos στην Κύπρο μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Εμβρυολόγος, Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Σε ερώτηση γιατί η διεθνής τράπεζα Cryos επέλεξε την Κύπρο, ο ειδικός ανέφερε ότι υπήρχε πλάνο για επέκταση στον τομέα της

δωρεάς ωαρίων και μελετώντας τα νομοθετικά πλαίσια όσον αφορά στην εξωσωματική γονιμοποίηση και τους ανθρώπινους ιστούς, εντοπίστηκε ότι η Κύπρος μπορεί να δώσει καλύτερες παροχές και υποστήριξη σε αυτό το έργο.

Σημείωσε ότι η δωρεά σπέρματος στην Κύπρο επιτρέπεται και είναι νόμιμη, υπάρχουν οι νόμοι που προστατεύουν αυτή τη διαδικασία και την προωθούν γιατί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια όσον αφορά στην υπογονιμότητα, ώστε να δημιουργήσουν μια οικογένεια, με την Cryos να έχει όλες τις άδειες για να λειτουργήσει ως τράπεζα σπέρματος και ωαρίων στην Κύπρο και στην Ευρώπη.

Ερωτηθείς ποια είναι η διαδικασία, εξήγησε ότι η τράπεζα σπέρματος θα πρέπει να προσελκύσει άτομα, τα οποία θα ήθελαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους. Όταν αυτά τα άτομα δείξουν ενδιαφέρον πρέπει να κάνουν μια αίτηση στην ιστοσελίδα της τράπεζας, να συμπληρώσουν κάποια στοιχεία, αν και προαπαιτούμενο είναι να τηρούν κάποια κριτήρια. Αξιολογείται στη συνέχεια η αίτηση, καλούνται να κάνουν κάποιες εξετάσεις και όταν διαπιστωθεί ότι όλα είναι φυσιολογικά αναλόγως εάν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα, ακολουθείται διαφορετική διαδικασία.

Στην περίπτωση της γυναίκας πρέπει να προηγηθεί μια ορμονοθεραπεία και στη συνέχεια μια μικροεπέμβαση για να εξαχθούν τα ωάρια, ενώ για τους άντρες είναι πιο εύκολη διαδικασία και παίρνει λιγότερο χρόνο.  

Σε ερώτηση για το χρονικό διάστημα που διατηρείται το σπέρμα, απάντησε ότι ο κανόνας είναι δέκα χρόνια, δηλαδή η τράπεζα μπορεί να τα κρυοσυντηρεί στους -196 C μέχρι αυτό το χρονικό διάστημα. Για ιατρικούς λόγους μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις.

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα, είπε ότι υπάρχει γιατί τα ωάρια και το σπέρμα λαμβάνονται από άτομα που είναι υγιή.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

WSJ: Η Pfizer θα διανείμει τις μισές δόσεις που είχε ανακοινώσει για το 2020

Νέα έρευνα καθ.Ιωαννίδη για νεκρούς από COVID19 στο δεύτερο locdown

Keywords
Τυχαία Θέματα