Χαμπουλλάς: Βασικό στοιχείο η χρηματοδότηση της λύσης

Η επίλυση του Κυπριακού με τα σημερινά δεδομένα, δεν μπορεί να είναι μόνο το αποτέλεσμα μιας καλής διαπραγμάτευσης αλλά βασικό στοιχείο της επίλυσης πρέπει να είναι η χρηματοδότηση της εφαρμογής της λύσης, με ένα ισχυρό μέρος των επενδύσεων να στρέφονται σε έργα ανοικοδόμησης, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευγένιος Χαμπουλλάς.

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία συζητεί τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016, ο κ. Χαμπουλλάς, είπε ότι “η Κύπρος

δικαιούται και έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει σημαντικές επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις από τον προϋπολογισμό της ΕΕ και ένα ελεύθερο και επανενωμένο νησί μπορεί να ενταχθεί στα κριτήρια της περιφερειακής ανάπτυξης της ΕΕ και να εξασφαλίσει εκείνο το ζωτικό κομμάτι χρηματοδότησης που θα κάνει τον τροχό της οικονομίας και της προσέλκυσης επενδύσεων να γυρίσει”.

Σε αναφορά του στην Αμμόχωστο, ο βουλευτής της περιφέρειας, είπε ότι “ολόκληρη η επαρχία διαθέτει πολιτισμό, θάλασσα και δυνατότητα για υποδομές για να πολλαπλασιάσουν την οικονομική δύναμη όλου του νησιού και μπορεί να είναι η ατμομηχανή της ανάπτυξης όλης της Κύπρου αν καταφέρουμε να φτάσουμε σε λύση”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα