ΧαμπέρΤουρκ:Την Κυριακή φορτώνονται από Ρωσία οι S-400 για Τουρκία

Την Κυριακή θα φορτωθεί η πρώτη συστοιχία των S-400 σε δύο ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη από στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ρωσίας και εντός της άλλης βδομάδας αναμένεται να φτάσουν στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το τουρκικό κανάλι ‘ΧαμπέρΤουρκ’.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, στην Τουρκία έχει φτάσει μια 9μελής ομάδα τεχνικών, ενώ άλλη μία ομάδα αναμένεται να φτάσει την Δευτέρα στην Άγκυρα, για να συνδράμει στις εργασίες εγκατάστασης των S-400.

Σε

πρώτη φάση, θα φτάσει μόνο μια συστοιχία του ρωσικού αντι-πυραυλικού συστήματος και η μεταφορά των υπολοίπων κομματιών θα γίνει σταδιακά, όπως μεταδίδει το ‘ΧαμπέρΤουρκ’

Την ίδια ώρα, και ο πρόεδρος του οργανισμού της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, επιβεβαίωνε ότι οι S-400 θα φτάσουν στην Τουρκία την δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου. «Θα το δείτε όταν θα έρθουν την άλλη βδομάδα. Ο πρόεδρος έδωσε μια ημερομηνία. Είμαστε στην πρώτη βδομάδα του Ιουλίου, τη δεύτερη βδομάδα θα δείτε ότι θα έρθουν», δήλωσε, ενώ απέφυγε να απαντήσει αν οι S-400 εγκατασταθούν στην Μεσόγειο ή τα Κατεχόμενα.

«Εννοείται ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα εξετάσουν πού θα τοποθετηθεί το σύστημα (των S-400). Αυτή την στιγμή δεν σχεδιάζεται η τοποθέτηση των S-400 σε περιοχή όπου θα αλλάζει τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία, έχοντας στα χέρια της ένα προϊόν, μπορεί την κατάλληλη στιγμή να κινηθεί στο κατάλληλο μέρος. Είναι ένα θέμα που θα το αποφασίσει με βάση τις συνθήκες», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα