Χ. Πέτρου: Το ενδεχόμενο εμβολιασμού και με 3η δόση λόγω μεταλλάξεων (vid)

Από όλα τα εμβόλια και όλα τα φάρμακα πάντα πρέπει να αναμένουμε κάτι να συμβεί, είτε γνωστό είτε άγνωστο, απροσδόκητες ανεπιθύμητες ενέργειες, ανέφερε ο Δρ. Χρίστος Πέτρου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι».

Όταν όμως το εμβόλιο της AstraZeneca έχει συνδεθεί χωρίς όμως να έχει αποδειχθεί πλήρως ότι είναι δυνατό να συμβούν αυτού του σπάνιου τύπου θρομβώσεις, αλλά παράλληλα υπάρχει και ένα ερώτημα σχετικά με το εμβόλιο

της Johnson &Johnson, εύλογα πάει το μυαλό κάποιου ότι μπορεί να είναι η τεχνολογία του εμβολίου που οδηγεί σε αυτή τη λογική, καθώς είναι της ίδιας τεχνολογίας τα δύο αυτά εμβόλια, όπως ανέφερε. 

Υπάρχουν κάποιες επιστημονικές υποθέσεις, όπως είπε, ωστόσο καμία απόδειξη ακόμη ότι σχετίζεται η τεχνολογία του εμβολίου για τα εξαιρετικά σπάνια περιστατικά θρομβώσεων.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις ο κ. Πέτρου ανέφερε πως είναι αυτό που πρέπει να μας τρομάζει αυτή τη στιγμή. 

Εκεί που θα ανατραπεί η κατάσταση και η πορεία προς την ομαλοποίηση θα είναι εάν επικρατήσει το στέλεχος της νοτίου Αφρικής που είναι το χειρότερο απ΄ ότι φαίνεται, σημείωσε.  

Κληθείς να σχολιάσει εάν θα κριθεί αναγκαίο οι ηλικιωμένοι να εμβολιαστούν και με Τρίτη δόση εξαιτίας των μεταλλάξεων, ο κ. Πέτρου ανέφερε πως εάν το φθινόπωρο δούμε ότι επικρατούν στελέχη που έχουν χαμηλότερη αποτελεσματικότητα σε αυτά τα εμβόλια, τότε ναι θα πρέπει να ξεκινήσει ένας τρίτος κύκλος εμβολιασμός. 

Διαβάστε επίσης 

Η viral φωτογραφία για τον κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων με το AstraZeneca

Keywords
Τυχαία Θέματα