Χ. Ακάρ: Όλοι πρέπει να σέβονται το καθεστώς των νησιών

Τα νότια σύνορα της Τουρκίας με την Συρία επιθεώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που αναφέρθηκε και στα νησιά του Αιγαίου καλώντας –εμμέσως- την Ελλάδα να σέβεται το καθεστώς τους, έτσι όπως αναφέρεται στις συνθήκες.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη, ο Χουλουσί Ακάρ βρήκε επίσης την ευκαιρία να επαναλάβει ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας.

«Με τους γείτονές

μας επιθυμούμε να λύνουμε τα προβλήματά μας με ειρηνικό τρόπο και μεθόδους και να καταβάλλουμε προσπάθειες να ζούμε με σχέσεις καλής γειτονίας. Αλλά θέλουμε, επίσης, να γνωρίζουν όλοι ότι στο ζήτημα των συμφερόντων στις θάλασσές μας δεν πρόκειται ποτέ να παραχωρήσουμε κανένα δικαίωμα και κανένα συμφέρον του έθνους μας. Είναι νομική υποχρέωση όλων να σέβονται το καθεστώς των νησιών και των υπόλοιπων ζητημάτων με το καθεστώς που καθορίζεται στις συνθήκες. Δεν είναι σωστή μέθοδος να μην λαμβάνονται σοβαρά ή να αποσιωπώνται ζητήματα που καθορίζονται από τις συνθήκες. Οι σχέσεις καλής γειτονίας καθορίζονται από τις επικυρωμένες συμφωνίες και τον αμοιβαίο σεβασμό. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε ούτε στα νότια σύνορα μας, στηνβόρεια Συρία, να δημιουργηθεί μια ζώνη τρομοκρατίας, ούτε στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την Τουρκία ή να δημιουργηθούν τετελεσμένα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προς τους επιτελάρχες που είναι υπεύθυνοι για την φύλαξη των νότιων συνόρων της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα