Μπουρτζιού: Ο Οκτάι δεν ζήτησε συνάντηση με τον Ακιντζί

Ο λεγόμενος «εκπρόσωπος προεδρίας» στα κατεχόμενα, Μπαρίς Μπουρτζιού, σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, δεν ζήτησε να συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στη διάρκεια της τελευταίας του επίσκεψης στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ακιντζί, ανέφερε, είχε ανέκαθεν σχέση με την Τουρκία στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και ότι η πόρτα του είναι ανοικτή για όλους είτε στην εξουσία είτε στην αντιπολίτευση.

Είπε ότι ο Οκτάι είχε γίνει δεκτός πολλές φορές από την "προεδρία"

στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά δεν ζήτησε συνάντηση. Είπε ότι η "πρεσβεία" της Τουρκίας στα κατεχόμενα ανέφερε ότι ο Οκτάι δεν θα ζητούσε συνάντηση με τον Ακιντζί αυτή την φορά αλλά ότι θα επιστρέψει στις 20 Ιουλίου οπότε και θα ήθελε να τον επισκεφθεί.  

Σχετικά με το γιατί ο κ. Ακιντζί δεν παρευρέθη στο 1ο οικονομικό συνέδριο Τουρκίας - τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, είπε ότι ο κ. Ακιντζί έλαβε πρόσκληση από το επιμελητήριο με υπογραφή του προέδρου του επιμελητηρίου, Τουργάι Ντενίζ, και ότι στο πρόγραμμα έγραφε “ομιλίες πρωτοκόλλου" αλλά αργότερα στάλθηκε δεύτερη πρόσκληση με τέσσερα ονόματα.

Ανέφερε ότι όταν από την "προεδρία" επικοινώνησαν με τους αρμόδιους καθώς το όνομα του κ. Ακιντζί δεν περιλαμβανόταν  στην συνάντηση στην οποία είχε προσκληθεί, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι η λίστα των ομιλητών αποφασίστηκε από το διοικητικό συμβούλιο του επιμελητηρίου και ότι η ομιλία Ακιντζί δεν προβλέπετο.

Όπως είπε, όταν ο "πρόεδρος" προσκαλείται σε τέτοιες συναντήσεις, τότε η καθιερωμένη διαδικασία είναι να αποφασίσει ο ίδιος εάν θα κάνει ομιλία. Αυτή η διαδικασία παραβιάστηκε με ασέβεια, είπε.

Είπε ότι ένα δεύτερο συνέδριο πιθανόν να πραγματοποιηθεί στην Τουρκία. Εάν προσκληθεί ο κ. Ερντογάν, θα τύχει της ίδιας μεταχείρισης; διερωτήθηκε. 

Πρόσθεσε ότι το επιμελητήριο οφείλει να δώσει μια απάντηση για αυτή την σοβαρή ασέβεια, όπως είπε.

Είπε ότι ανεξαρτήτως αυτής της ασέβειας, είτε από δική του πρωτοβουλία είτε λόγω πιέσεων, η συμπεριφορά του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου προστέθηκε στην συστηματική προσπάθεια κατά της "προεδρίας".

Ο κ. Μπουρτζιού ανέφερε ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε πως ο "πρόεδρος" που είναι ο ανώτερος εκπρόσωπος των Τ/κ, δεν χάνει την φήμη του με τέτοιες συμπεριφορές, αντιθέτως, αυτοί που προβαίνουν στις συμπεριφορές αυτές χάνουν ενώπιον του λαού.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα