«Μπορεί να τους φαίνεται και… παιδική χαρά ένα γήπεδο στην Κύπρο»

Η αυλαία της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Coca Cola ανοίγει την Τετάρτη με την αναμέτρηση Εθνικός Άχνας - ΕΝΠ, ωστόσο το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας διεξάγεται στο ΓΣΠ, όπου ο ΑΠΟΕΛ φιλιξενεί την Ανόρθωση.

Ο προπονητής Χρίστος Κασσιανός μίλησε στον Super Sport

για...

…την απουσία του Αρτυματά: «Επειδή στην πορεία έχουμε δει ότι σε αυτές τις ομάδες δεν μετρούν μεμονωμένες απουσίες. Είναι απώλεια ο Κωστάκης Αρτυματάς, όμως δεν θεωρώ ότι είναι τόσο κρίσιμη, ώστε να κρίνει το αποτέλεσμα και την εικόνα του αγώνα. Ίσως με την απουσία του Βρχόβετς όμως να παίξει ρόλο η απουσία του».

…τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Δεν μπορούμε να κρίνουμε ακόμα. Ο Νόβοτνι μπορεί να μην έχει τα γκολ που πρέπει να έχει ένας στην θέση που αγωνίζεται, όμως παλεύει όλες τις μπάλες, ‘ξεκουράζει’ τους παίκτες που είναι πίσω του, δίνει το έναυσμα να πιέσει η ομάδα του, όταν δεν έχει μπάλα, γενικά είναι καλός παίκτης».

…τους Βρχόβετς και Εσκομπάλ: «Ο Εσκομπάλ δεν έχει παίξει καθόλου. Νομίζω όμως πως θα τον δούμε, επειδή θεωρώ ότι υπάρχει ένα ντεφορμάρισμα σε κάποια παιδιά στην άμυνα. Ο Βερχόβετς είναι καλός παίκτης και το έχει δείξει».

…το αν παίζει ρόλο το πρόσφατο μεταξύ τους παιχνίδι: «Όχι, δεν παίζει κανέναν ρόλο. Το κύπελλο είναι διαφορετικός θεσμός, με άλλα κριτήρια. Πρέπει να κερδίσεις για να περάσεις. Στο πρωτάθλημα μπορεί να χάσεις, αλλά να επανέλθεις. Είναι δύο ομάδες που θα μπορούσαν να βρίσκονται στον τελικό».

…το αν μετράει η έδρα: «Στα δικά μας χρόνια, όταν παίζαμε ποδόσφαιρο, νομίζω ότι μετρούσε περισσότερο η έδρα -τώρα λόγω κάποιων περιορισμών (covid, κάρτα φιλάθλου κ.λπ.) όχι και τόσο. Τότε είχαμε και περισσότερους Κύπριους ποδοσφαιριστές, που είχαν περισσότερο πάθος όταν έπαιζαν μπροστά στον κόσμο τους. Είχαμε έναν ενθουσιασμό και ένα δέος, όταν παίζαμε -ακόμα και εκτός έδρας. Σήμερα οι ξένοι ποδοσφαιριστές που έρχονται στην Κύπρο, οι περισσότεροι έχουν αγωνιστεί σε μεγάλα γήπεδα του εξωτερικού, με πολύ κόσμο και θερμό, που μπορεί να τους φαίνεται και… παιδική χαρά, όταν πάνε σε κάποιο γήπεδο στην Κύπρο. Έχουν πιο κρύο αίμα και δεν τους επηρεάζει η έδρα».

…τις κινήσεις που κάνει η Ανόρθωση για τη νέα σεζόν: «Δεν είναι αργά για το χτίσιμο της νέας χρονιάς. Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Από τη στιγμή που ακούστηκαν και γράφτηκαν αυτά τα ονόματα, σημαίνει πως προχωρούν οι υποθέσεις τους. Σε έναν προγραμματισμό δεν γίνονται κινήσεις απλά για βασικούς ποδοσφαιριστές. Γίνονται κινήσεις για ποδοσφαιριστές που να έχουν το πακέτο και οικονομικό και ουσιαστικό. Ίσως οι φίλοι της Ανόρθωσης να διερωτώνται, αν ο Κίκο μπορεί να παίξει αντί του Κορέια. Δεν παίζει ρόλο αυτό, ίσως να είναι συμπληρωματικός ο ρόλος του, ίσως να παίξει και καλύτερο ο Κίκο».

Keywords
Τυχαία Θέματα