Μπόλικα τα θετικά στην πρόβα τζενεράλε

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε τον ΠΑΣ με 2-1, αλλά έδειξε κυρίως στο πρώτο μέρος να εφαρμόζει καλά τις πινελιές του Κρίστιανσεν. Σαφείς οι προθέσεις του Κρίστιανσεν για το αρχικό σχήμα ενόψει του 1ου ευρωπαϊκού αγώνα

Η φιλική νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα με 2-1, καταγράφεται στα στατιστικά και το σκορ έχει ως ένα βαθμό τη σημασία του. Το γεγονός ότι ο Πιέρος Σωτηρίου σκόραρε δύο φορές και άνοιξε λογαριασμό για φέτος, είναι ένα άλλο καλό στατιστικό και αγωνιστικό στοιχείο. Μεγαλύτερη σημασία έχει η παρουσία του ΑΠΟΕΛ,

το αγωνιστικό του μοντέλο και το πόσο το εφάρμοσε σ' αυτό το στάδιο του πρωταθλήματος.

Οι πρωταθλητές είχαν σαφώς κάποια καινούργια πράγματα στο παιχνίδι τους. Σε διάταξη 4-1-4-1 με τον Μοράις μπροστά από τα στόπερ και τον Βινίσιους να κινείται αρκετά κοντά στον Ντε Βινσέντι. Υπήρχε σαφής πρόθεση για άμεση πίεση σε όλο το γήπεδο.

Οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ προσπάθησαν να κυκλοφορούν γρήγορα την μπάλα, ξεκινώντας από τα στόπερ, να παίξουν με τη μία (κάπως έτσι ήρθε το 1ο γκολ), έκαναν απόπειρες για κάθετες μπαλιές, ενώ δεν έλειψαν και οι προσπάθειες για βαθιές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι ενέργειες βγήκαν. Σίγουρα χρειάζονται βελτιώσεις, αλλά αυτό είναι θέμα χρόνου. Ο ΑΠΟΕΛ έχει τη ποιότητα για να εφαρμόσει σωστά τα «θέλω» του τεχνικού του. Στην αμυντική συμπεριφορά, υπήρχε καλή ομαδική δουλειά, αλλά και κάποια θεματάκια στο κέντρο της άμυνας, τόσο στο πρώτο μέρος (και στο γκολ), όσο και στο 2ο.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο αναφοράς είναι η σαφής ένδειξη των επιλογών του Κρίστιανσεν στο αρχικό σχήμα. Ήταν ίσως έκπληξη ότι ο Βάτερμαν προτιμήθηκε αντί του Πάρντο και θα φανεί αν ο Ολλανδός θα είναι η 1η επιλογή στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Οι υπόλοιποι δέκα είναι ξεκάθαροι. Έτσι, ξεκίνησαν οι Μιλάνοφ και Αλεξάνδρου στα πλάγια της άμυνας, Καρλάο-Αστίθ στα στόπερ. Ο Μοράις, ο Βινίσιους και ο Ντε Βινσέντι σε τριάδα κέντρου. Στην κορυφή ο Σωτηρίου και στις πτέρυγες οι Εφραίμ, Βάντερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κρίστιανσεν άρχισε τις αλλαγές μετά το 60', οπότε το συμπέρασμα για το σχήμα που προορίζει στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ γίνεται ακόμη πιο ασφαλές.

Τα τρία γκολ σημειώθηκαν νωρίς. Μόλις στο 3΄, ένας ωραίος συνδυασμός με 4 πάσες έφερε τον Σωτηρίου σε θέση βολής και ο νεαρός φορ δεν λάθεψε.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο ΠΑΣ ισοφάρισε με τον Φερφελή, αλλά στο 13΄ο Εφραίμ έστειλε την μπάλα συστημένη στον Σωτηρίου, που πέτυχε το 2-1. Στο 19' ο Εφραίμ (έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο) σημάδεψε το δοκάρι, ενώ ο Κύπρος φορ άγγιξε το γκολ στο 53΄(πάλι με τη μία η δημιουργία της φάσης), αλλά από κοντά πλάσαρε πάνω από το δοκάρι.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Καρλάο, Αστίθ (67΄ Μερκής), Μιλάνοφ (70΄ Σέρτζιο), Αλεξάνδρου, Μοράις (80΄ Αρτυματάς), Βινίσιους (67΄ Ορλάντι), Ντε Βινσέντι (80΄ Μπρεσάν), Βάντερ (83΄ Παπαφώτης), Εφραίμ (63΄ Αλωνεύτης), Σωτηρίου (87΄ Χαραλάμπους).

Επιστροφή Γιαννιώτα;
Χθεσινοβραδινά δημοσιεύματα στην Ελλάδα έκαναν λόγο για "κόψιμο" του Γιάννη Γιαννιώτα από την αποστολή του Ολυμπιακού για το Βέλγιο. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο Ελλαδίτης μέσος θα πρέπει να ψάξει ομάδα. Αν αυτό ισχύει, όντως, ο δρόμος για την επιστροφή του στον ΑΠΟΕΛ ανοίγει, αφού ο «Γιαν Γιαν» είχε δηλώσει πως θέλει να συνεχίσει στον Αρχάγγελο, αν δεν βρει θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Αναμένουν Ρινάλντι
Την απάντηση μετά της υπογραφής του Λαουτάρο Ρινάλντι αναμένουν στον ΑΠΟΕΛ. Ο 22χρονος Αργεντινός έχει αξιολογηθεί με υψηλό βαθμό από τους Τόμας Κρίστιανσεν και Τόζα Σάμπουριτς. Κουβαλά πίσω του δύο χρονιές στην Αρτζεντίνος Τζούνιορ, όπου σκόραρε 11 γκολ σε 35 συμμετοχές. Πρόκειται για ευέλικτο φορ με καλό ύψος και τεχνική. Η Διοίκηση απέστειλε συμβόλαιο και δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να υπάρξει εξέλιξη.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Ρινάλντι κέντρισε το ενδιαφέρον και άλλων συλλόγων (υπάρχει δημοσίευμα για τη Φενερμπαχτσέ). Εντείνονται παράλληλα και οι προσπάθειες για αριστερό μπακ. Οι του ΑΠΟΕΛ θέλουν μέχρι τη Κυριακή να κλείσουν τις δύο εκκρεμότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα