Μποϊκοτάρουν εκπομπή 6 «πολιτικοί αρχηγοί» στα κατεχόμενα

Ακυρώνουν τη συμμετοχή τους σε προεκλογικό τηλεοπτικό πρόγραμμα - και μάλιστα με κοινή δήλωση - έξι πολιτικοί αρχηγοί, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του προέδρου του ΚΕΕ και «πρωθυπουργού» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, χωρίς καμία δικαιολογία, να απόσχει από την αποψινή εκπομπή.


Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, πρόκειται για προεκλογική εκπομπή στον «Μπαϊράκ» εν όψει των «βουλευτικών εκλογών» της Κυριακής, όπου θα συμμετείχαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, όπως έπραξε και με αντίστοιχη τηλεοπτική εκπομπή ιδιωτικού σταθμού, αρνήθηκε να συμμετάσχει με τους υπόλοιπους προέδρους κομμάτων σε ζωντανή εκπομπή.

Αυτό οδήγησε τους αρχηγούς του ΡΤΚ Τουφάν Ερχιουρμάν, του ΚΚΔ Τζεμάν Οζγιγίτ, του κόμματος του Λαού Κουντρέτ Οζερσάι, του ΔΚ Σερντάρ Ντενκτάς, του κόμματος Κοινοτικής Σωτηρίας Μεχμέτ Τσακιτζί και του κόμματος Αναγέννησης Ερχάν Αρικλί, με κοινή τους δήλωση να ανακοινώσουν και τη δική τους απόφαση να μην συμμετάσχουν στην προεκλογική εκπομπή της «κρατικής» τηλεόρασης, θεωρώντας ότι ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν ενεργεί με ασέβεια και προς τους ίδιους αλλά και προς τον «λαό».

Η εκπομπή ήταν προσυμφωνημένο να γίνει απόψε, όπως γίνεται κατανοητό από την κοινή ανακοίνωση των έξι, που καταλήγει ότι «ευχόμαστε ότι τώρα που ο κ. Οζγκιουργκιούν έμεινε μόνος του, θα μπορέσει να συμμετάσχει στην εκπομπή και εάν έχει το θάρρος να απαντήσει ζωντανά στις ερωτήσεις του κόσμου».

Σημειώνεται ότι ο όγδοος πολιτικός αρχηγός, πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δημοκρατίας Μπουράι Μπουσκουβουτσιού, δήλωσε ότι θα συμμετείχε στην εκπομπή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα