Εντοπίστηκαν νέα λείψανα αγνοουμένων στα κατεχόμενα

Νέα οστά βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα σε περιοχές των κατεχομένων για τις οποίες υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονται θαμμένοι αγνοούμενοι. Πρόκειται για το χωριό Πέτρα, τον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας και το Δίκωμο.

Τα οστά βρέθηκαν σε μικρό βάθος, ωστόσο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και των βροχοπτώσεων οι εργασίες διακόπηκαν.

Μιλώντας στο SigmaLive ο Ε/κ Εκπρόσωπος στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος ανέφερε

ότι οι συγκεκριμένες εκσκαφές βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο, ενώ είναι προγραμματισμένο να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, μετά τη διακοπή τους λόγω βροχοπτώσεων.

Όπως είπε, οι χώροι που ερευνώνται είναι καινούργιοι και είναι «αρκετά υποσχόμενοι».

Σημειώνεται ότι τα σημεία στην Πέτρα και στον Άγιο Γεώργιο είναι εντελώς νέες περιοχές, τις οποίες έχει υποδείξει η Τ/κ Εκπρόσωπος στην ΔΕΑ, ενώ το σημείο στο Δίκωμο βρισκόταν υπό μελέτη εδώ και αρκετό καιρό, βάσει πληροφοριών που προέκυψαν και από τις δύο πλευρές.

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται σχετική εκστρατεία της ΔΕΑ για συλλογή πληροφοριών, με ταμπέλες στους δρόμους τόσο των ελεύθερων περιοχών, όσο και τον κατεχομένων, αλλά και μέσω βίντεο στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Στόχος είναι η συλλογή πληροφοριών και όλα δείχνουν ότι η καμπάνια έχει αρχίσει να πιάνει τόπο.

Συγκεκριμένα, πηγές από την ΔΕΑ αναφέρουν ότι άτομα που είχαν στην κατοχή τους πληροφορίες, αλλά δεν ήταν πρόθυμα να τις μοιραστούν, πλέον κάνουν δεύτερες σκέψεις με κάποιους εξ αυτών τελικά να συμβάλουν στις έρευνες.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη συνολικά 8 εκσκαφές. Από αυτές, οι 7 διεξάγονται σε κατεχόμενες περιοχές όπως ο Σύσκληπος, η Βώνη και η Κερύνεια, με την μία να αφορά σε εντοπισμό Τουρκοκύπριου αγνοούμενου στη Μια Μηλιά, ενώ η 8η γίνεται στη νεκρή ζώνη στην περιοχή του Γερόλακκου, επίσης για εντοπισμό Τουρκοκύπριου αγνοούμενου.

Keywords
Τυχαία Θέματα