Μπογκντάνοφ: Ιστορική ευθύνη θα φέρει η αντιπολίτευση Συρίας

Η συριακή αντιπολίτευση δεν θα πρέπει να θέτει όρους που μπορεί να παρεμποδίσουν την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Η αντιπολίτευση της Συρίας "θα φέρει την ιστορική ευθύνη για τον εκτροχιασμό των συνομιλιών επειδή το να θέτεις όρους για την έναρξη των διαπραγματεύσεων είναι απαράδεκτο", τόνισε ο Μπογκντάνοφ.

"Όλα τα θέματα είναι σημαντικά και η ανθρωπιστική κρίση και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όμως δεν πρέπει να τα χρησιμοποιούμε ως

προϋποθέσεις για την έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας", επισήμανε.

Ένας Ρώσος διπλωμάτης που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι αν η αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης που πρόκειται να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Γενεύης δεν διευρυνθεί ή αποφασίσει να μποϊκοτάρει τη διαδικασία, η Μόσχα θα στηρίξει μια εναλλακτική αντιπροσωπεία που θα αναλάβει να διαπραγματευτεί με τη συριακή κυβέρνηση.

"Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε είναι είτε να διευρύνουμε τη λεγόμενη αντιπροσωπεία του Ριάντ ώστε να συμπεριληφθεί και η μετριοπαθής αντιπολίτευση ή να έχουμε μια ξεχωριστή αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης", είπε η πηγή αυτή.

Πολλές οργανώσεις της εξόριστης συριακής αντιπολίτευσης συναντήθηκαν στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, στις αρχές Δεκεμβρίου και συγκρότησαν ένα συμβούλιο που θα αναλάμβανε να επιλέξει τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης στις επερχόμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα