Μπόατενγκ: "Πως βίωσα το ρατσισμό στη Γερμανία''

Παρά το γεγονός ότι ο Ζερόμ Μπόατενγκ γεννήθηκε στο Βερολίνο και η μητέρα του ήταν Γερμανίδα, το ρατσισμό για το χρώμα του δέρματός του τον βίωσε από πολύ μικρή ηλικία.

Ιδού πως αφηγείται ο ίδιος ένα περιστατικό που τον σημάδεψε: "Πήγαμε για ένα παιχνίδι στη νότια Γερμανία, ήμουν 11, το πολύ 12 χρονών. Ο πατέρας ενός άλλου παιδιού με αποκάλεσε...ξέρετε πως (σσ εννοεί τη λέξη "νέγρος. Δεν ήξερα πως να το αντιμετωπίσω. Σ' όλο το παιχνίδι με φώναζε έτσι μέχρι που άρχισα να κλαίω.Ο πατέρας μου (σσ. Γκανέζος) ήταν εκεί. Δεν

μίλησε σ' αυτόν τον τύπο. Αντιθέτως, ήρθε σε μένα και μου είπε: "Κοίτα, προσπάθησε να ηρεμήσεις και παίξε όπως ξέρεις. Μην ακούς. Απλά δείξει τι μπορείς να κάνεις με την μπάλα. Και οι γονείς όμως των άλλων παιδιών αντέδρασαν. "Τι είναι αυτά που κάνεις, άσε τα παιδιά να παίξουν ποδόσφαιρο" του φώναξαν.Μίλησα και στη μητέρα μου για άλλο παρόμοιο περιστατικό. Μου εξήγησε ότι με... ζηλεύουν για το χρώμα μου και να είμαι περήφανος που είμαι μαύρος".Παρόλα αυτά, ο άσος της Μπάγερν, διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γερμανίας, δεν έχασε την αγάπη για τη χώρα στην οποία γεννήθηκε: "Είμαι 100% Γερμανία. Μεγάλωσε σε ένα πολιτισμικό περιβάλλον, είχα φίλους μετανάστες αλλά και Γερμανούς. Εγινε αυτός που είμαι επειδή μεγάλωσα στο Βερολίνι της διαφορετικής κουλτούρας".

Keywords
Τυχαία Θέματα