Δημοσκόπηση: Στήριξη πολιτών στην ελληνική κυβέρνηση

Θετική εικόνα για την κυβέρνηση έχει το 60,6% των πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό ελληνικής εφημερίδας.

Θετικά αντιμετωπίζει την ελληνική κυβέρνηση το 60,6% των πολιτών, ενώ ποσοστό 37,1% την αποδοκιμάζει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύει η εφημερίδα τοΒήμα της Κυριακής.

Το 48,1% πιστεύει ότι οι διαπραγματεύσεις θα

ολοκληρωθούν με επιτυχία, ενώ το 51,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο και ανήσυχο.

Οι πολίτες θεωρούν ότι μετά από 12 μήνες η κατάσταση της οικονομίας θα είναι λίγο καλύτερη (46,8%), ενώ ποσοστό 8% πολύ καλύτερη. Το 21,3% θεωρεί ότι η κατάσταση θα είναι ίδια με τη σημερινή ενώ το 10,5% ότι θα είναι λίγο χειρότερη.

Το 53,7% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι καλύτερος σε σχέση με τους προηγούμενους Πρωθυπουργούς τα τελευταία 20 χρόνια έναντι 34,6% που θεωρεί ότι θα είναι χειρότερος.

Σε ότι αφορά στο «καυτό» ερώτημα «ευρώ ή δραχμή», επτά στους δέκα υποστηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Συγκεκριμένα, το 68,4% των ερωτηθέντων απαντά ότι θέλει η χώρα να μείνει στη ζώνη του ευρώ, ενώ το 25,3% δηλώνει το αντίθετο.

Η δημοσκόπηση κατατάσσει τον Γιάνη Βαρουφάκη δεύτερο σε δημοφιλία υπουργό, μετά τον Γιάννη Δραγασάκη. Αναλυτικά, η δεκάδα έχει ως εξής:

Γιάννης Δραγασάκης: Το 70,7% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη γι’ αυτόνΓιάνης Βαρουφάκης: Το 68% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμηΠαναγιώτης Κουρουμπλής: Το 63,3% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμηΓαβριήλ Σακελλαρίδης: Το 60,1% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμηΓιώργος Σταθάκης: Το 59% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμηΝίκος Παππάς: Το 57,7% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμηΈλενα Κουντουρά: Το 56,5% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμηΓιώργος Κατρούγκαλος: Το 54% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμηΠαναγιώτης Λαφαζάνης: Το 53% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμηΝίκος Κοτζιάς: Το 52,3% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη

Πηγή: news247

Keywords
Τυχαία Θέματα