Πρατηριούχοι: «Μας στραγγαλίζετε - Μας καταστρέφετε» (ΦΩΤΟ&BINTEO)

Ξεκίνησε στις 11:00 η εκδήλωση διαμαρτυρίας του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων.

Οι πρατηριούχοι έκλεισαν με τα βυτιοφόρα τους την είσοδο του οδοφράγματος του Αγίου Δομετίου, διαμαρτυρόμενοι για την προμήθεια υγρών καυσίμων από τα κατεχόμενα.

Στη συνέχεια η πορεία θα κατευθυνθεί προς το Προεδρικό, όπου αναμένεται να επιδώσουν υπόμνημα.

Φωτογραφίες της δημοσιογράφου Ιουλιέτας Μιχαήλ κατέγραψαν δεκάδες Ελληνοκύπριους που έσπευσαν να περάσουν από το οδόφραγμα πριν ξεκινήσει η διαμαρτυρία

των πρατηριούχων.

Διαβάστε ακόμη: Στο οδόφραγμα Αγ. Δομετίου και Προεδρικό οι πρατηριούχοι-Ποιοι δρόμοι κλείνουν

«Η μείωση του τζίρου στα πρατήρια που είναι κοντά στα οδοφράγματα είναι 35% με 40%»

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Σάββας Προκοπίου ανέφερε ότι «είμαστε εδώ στην εκδήλωση διαμαρτυρίας μετά από πολλές προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων και η κατάχρηση του νόμου της πράσινη γραμμής είναι παράνομη. «Το κράτος πρέπει να επιλύσει το πρόβλημα. Ευχαριστώ του συναδέλφους. Όλα πηγάζουν από τη φροντίδα των τιμών που υπάρχουν κάτι το οποίο δεν ευθυνόμαστε εμείς. Είναι κατεξοχήν του Υπουργείου Εμπορίου και θέλουμε να μειωθεί η διαφορά στην τιμή».

Επεσήμανε ότι το κράτος έμεινε στις υποσχέσεις. «Υπάρχουν εισηγήσεις για δραστικά μέτρα σε σχέση με τους ελέγχους. Ζητούμε άμεσα μέτρα για να συνεχιστεί το επάγγελμα μας. Δεν είναι μόνο ο τομέας αλλά επηρεάζονται και άλλοι τομείς. Με την ανοχή του κράτους επιβαρύνονται και άλλοι τομείς.

Τόνισε ότι ο Υπουργός είναι πλήρης γνώστης της κατάστασης. «Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό. Εμείς θέλουμε να βγαίνουν στην επιφάνεια οι παρανομίες. Η μείωση του τζίρου στα πρατήρια που είναι κοντά στα οδοφράγματα είναι 35% με 40%. Τα μέτρα πρέπει να είναι ή για όλους ή για κανένα. Αν δεν βρούμε ανταπόκριση θα κλιμακώσουμε τα μέτρα. Θα παρθούν αποφάσεις από τον Σύνδεσμο».

Έφτασαν στο Προεδρικό οι πρατηριούχοι 

Υπενθυμίζεται ότι οι δρόμοι που οδηγούν στο συγκεκριμένο σημείο, θα είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση, ενώ στη συνέχεια θα κλείσει το τμήμα του δρόμου μπροστά από το Προεδρικό.

Καλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα