Τέλος εποχής για ξυλόφουρνους πίτσας στη Νέα Υόρκη λόγω κλιματικής αλλαγής;

Η πόλη της Νέας Υόρκης μπορεί σύντομα να αναγκάσει τις πιτσαρίες να πληρώσουν χιλιάδες δολάρια σε ανακαινίσεις για να διατηρήσουν τους φούρνους τους με άνθρακα και ξύλo λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών για την ποιότητα του αέρα, σύμφωνα me δημοσιεύματα. 

Η πίτσα της Νέας Υόρκης είναι τόσο εμβληματική όσο το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Empire State Building. Η παράδοση εκτείνεται πολύ πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οι Ιταλοί μετανάστες πήγαν πρώτα στο Μανχάταν

και μετά στο Μπρούκλιν, φτιάχνοντας ξυλόφουρνους από τούβλα και δημιουργώντας αυτό που έχει γίνει μια παγκοσμίου φήμης λιχουδιά.

Το Υπουργείο Περιβαλλοντικής Προστασίας της Νέας Υόρκης (DEP) έχει συντάξει νέους κανόνες που θα απαιτούν από τις πιτσαρίες με φούρνους άνθρακα και ξυλόφουρνους που έχουν εγκατασταθεί πριν από το 2016 να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα κατά 75%, σύμφωνα με τη New York Post . Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων θα αναγκαστούν να εγκαταστήσουν ένα φίλτρο στους καθορισμένους φούρνους και στη συνέχεια να προσλάβουν έναν μηχανικό για να επιθεωρεί τακτικά τις εκπομπές άνθρακα.

«Όλοι οι Νεοϋορκέζοι αξίζουν να αναπνέουν υγιή αέρα και οι σόμπες με ξύλο και άνθρακα είναι από τους μεγαλύτερους παράγοντες που συνεισφέρουν επιβλαβείς ρύπους σε γειτονιές με κακή ποιότητα αέρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του DEP, Τεντ Τίμπερς. «Αυτός ο κανόνας κοινής λογικής, που αναπτύχθηκε με ομάδες εστιατορίων και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, απαιτεί επαγγελματική αναθεώρηση του κατά πόσον είναι εφικτή η εγκατάσταση ελέγχων εκπομπών».

Λιγότερα από 100 εστιατόρια θα επηρεαστούν από τους κανονισμούς, ανέφερε η The Post, επικαλούμενη έναν αξιωματούχο της πόλης.

Ο Έλον Μασκ μοιράστηκε τις σκέψεις του τη Δευτέρα σχετικά με έναν προτεινόμενο κανόνα που θα απαιτούσε από τις πιτσαρίες της Νέας Υόρκης με φούρνους με κάρβουνο ή ξύλα να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα με σημαντικό κόστος.

"Αυτό είναι απόλυτο bs (χωρίς λογική). Δεν θα κάνει διαφορά στην κλιματική αλλαγή", έγραψε ο Μασκ στο Twitter ως απάντηση σε άλλο tweet για το θέμα.

This is utter bs. It won’t make a difference to climate change.

— Elon Musk (@elonmusk) June 26, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα