Μπέρδεμα με τη θρυλική φανέλα του Μαραντόνα που βγαίνει σε δημοπρασία

Μπέρδεμα με τη φανέλα του Μαραντόνα που ετοιμάζεται να δημοπρατηθεί έναντι πέντε εκατ. ευρώ , καθώς η κόρη του Αργεντινού θρύλου αμφισβητεί την αυθεντικότητά της.
 

Ο οίκος «Sotheby΄s» ανακοίνωσε πως η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατά την ιστορική του παράσταση κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986 βγαίνει σε δημοπρασία, όμως η κόρη του Αργεντινού μύθου έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, στην πραγματικότητα η φανέλα που ετοιμάζεται να δημοπρατηθεί έναντι πέντε εκατομμυρίων ευρώ είναι εκείνη που ο

πατέρας της φορούσε στο πρώτο μέρος του αγώνα, κι όχι αυτή με την οποία σημείωσε τα δυο απίθανα γκολ.

Το μπέρδεμα φαίνεται πως προκλήθηκε από τον πρώην αμυντικό της Αγγλίας, Στιβ Χοτζ, ο οποίος είχε πάρει τη φανέλα από τον Μαραντόνα ως ενθύμιο και αργότερα την είχε παραδώσει στο εθνικό μουσείο ποδοσφαίρου της πατρίδας του.

«Αυτός ο πρώην παίκτης της Αγγλίας νομίζει ότι έχει τη φανέλα που φορούσε ο πατέρας μου στο δεύτερο μέρος, αλλά έχει γίνει μπέρδεμα. Έχει τη φανέλα που φορούσε στο πρώτο μέρος, ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό για να ξέρει ο κόσμος την αλήθεια.

Δεν την έχει η μητέρα μου. Ξέρει ποιος την έχει, αλλά δεν πρόκειται να το αποκαλύψω για να μην τον εκθέσω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η η φανέλα που δημοπρατείται δεν είναι εκείνη που φορούσε ο πατέρας μου όταν πέτυχε τα γκολ» ήταν τα λόγια της.

Από την πλευρά του πάντως, ο οίκος «Sotheby΄s» αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της κόρης του Μαραντόνα και θεωρεί πως η φανέλα που θα δημοπρατηθεί είναι η ίδια που φορούσε ο Αργεντινός μύθος όταν σημείωσε τα δυο πιο διάσημα γκολ όλων των εποχών.

«Ο ίδιος ο Μαραντόνα παραδέχθηκε στο βιβλίο του «Το χέρι του Θεού» πως έδωσε τη φανέλα του στον Στιβ Χοτζ. Η συγκεκριμένη φανέλα βρίσκεται στο εθνικό μουσείο ποδοσφαίρου για είκοσι χρόνια, την έχουν αντικρίσει αμέτρητοι άνθρωποι. Δεν υπήρχε ποτέ κανένας ισχυρισμός πως δεν ήταν δική του».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπέρδεμα, Μαραντόνα,berdema, marantona