Μπαράζ επαφών ΠτΔ – Στις Βρυξέλλες τα βλέμματα

Στην άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες είναι στραμμένα όλα τα βλέμματα, όπου έχει μεταφερθεί ο διπλωματικός μαραθώνιος της Λευκωσίας, με φόντο την τουρκική επιδρομή στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Πυρετώδεις είναι οι παρασκηνιακές διεργασίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, ενόψει του Άτυπου

Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο - νομιμοποιημένος από το Συμβούλιο Αρχηγών - θα θέσει τους τουρκικούς λεονταρισμούς, ζητώντας κοινοτική αλληλεγγύη.

Συνάντηση ΠτΔ και Έλληνα Πρωθυπουργού για ΑΟΖ - PICS

Μετά την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ η Λευκωσία παρουσιάζεται αποφασισμένη να επιδιώξει ακόμη και ματαίωση της Συνόδου

Κορυφής Ε.Ε. – Τουρκίας, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, αν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ασκήσουν πιέσεις για αποτροπή των τουρκικών πειρατικών ενεργειών.

Το θέμα έχει εγγραφεί στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προ ημερών και έχουν διευθετηθεί συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες και Αξιωματούχους.

Μια φωνή Τσίπρας-Αναστασιάδης για προκλήσεις Τουρκίας

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε ήδη από χθες με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη σημερινή μέρα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί επίσης με τον Προέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα