Κ.Ε στο ΣΙΓΜΑ:Οι ενέργειες της Τουρκίας απειλούν και την Ε.Ε

Τηλεφωνική παρέμβαση από τις Βρυξέλλες στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Χωρίς Περιστροφές» είχε το βράδυ της Πέμπτης (22/2) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης κάνοντας λόγο για μια πολύ καλή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Όπως σημείωσε, ο κ. Τουσκ αντιλαμβάνεται απόλυτα τις θέσεις τις Κυπριακής Δημοκρατίας και τις συμμερίζεται σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις στην

ΑΟΖ.

Το πιο σημαντικό, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, που βγαίνει από την συγκεκριμένη συνάντηση είναι ότι οι ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ απειλούν και τα συμφέροντα της Ε.Ε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει και η αυριανή συνάντηση στο άτυπο Συμβούλιο Αρχηγών της Ε.Ε, δήλωσε.

Εξάλλου, ο κ. Χριστοδουλίδης κατά την τηλεφωνική του παρέμβαση στο ΣΙΓΜΑ δήλωσε ότι κατά την αυριανή ημέρα θα πραγματοποιηθεί και μια τριμερής συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη, του Αλέξη Τσίπρα και του Ιταλού Πρωθυπουργού, καθώς και ξεχωριστές συναντήσεις με τον Γάλλο Πρόεδρο και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την ίδια ώρα εξήγησε ότι σήμερα έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για συγκεκριμένη αντίδραση της Ε.Ε απέναντι στην Τουρκία, ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν στη σύνοδο των 27 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος δεν θέλησε να αποκαλύψει τι θα ζητήσει αύριο η Λευκωσία από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Παράλληλα, επανέλαβε την ετοιμότητα του Προέδρου Αναστασιάδη για επανέναρξη των συνομιλιών δεδομένου ότι θα τερματιστούν οι απαράδεκτες συμπεριφορές της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε συνέχεια σε ό,τι αφορά το Κυπριακό τόνισε ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια για μια νέα αποτυχημένη προσπάθεια υπογραμμίζοντας την ανάγκη καλής προετοιμασίας της όποιας νέας προσπάθειας.

Τέλος, δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να επαναλάβει ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν συνδέονται με τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα