Αβέρωφ:Διεκδικούμε το αυτονόητο,να ζούμε σ'ένα φυσιολογικό κράτος

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υπογράμμισε, από την Αυστραλία, πως μόνο η επανένωση του τόπου και του λαού και η αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, μπορούν να επουλώσουν τα βαθιά τραύματα που άφησε πίσω η μαύρη αυτή περίοδος της προδοσίας και του ξεριζωμού.

Ο κ. Νεοφύτου ήταν ο κύριος ομιλητής, χθες Κυριακή, στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας στο Σίδνεϊ. Στη συγκέντρωση παρέστησαν αξιωματούχοι της τοπικής και ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, παράγοντες της ομογένειας και πολλοί Κύπριοι και Έλληνες της διασποράς.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε πως «διεκδικούμε

το αυτονόητο, να ζούμε σε ένα φυσιολογικό κράτος, χωρίς προστάτες και εγγυητές, χωρίς κατοχικά στρατεύματα». Με καλή διάθεση, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, η ελληνοκυπριακή πλευρά θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσα από τον διάλογο, ώστε να επιτευχθεί ο ιστορικός συμβιβασμός, που να μη θέτει σε κίνδυνο, ωστόσο, την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του Κυπριακού Ελληνισμού.



Αναφέρθηκε δε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι κυπριακές κοινότητες στο εξωτερικό. Η παροικία στην Αυστραλία, ανέφερε, διαδραματίζει ένα σημαντικότατο ρόλο στη σωστή διαφώτιση Αυστραλών αξιωματούχων, γεγονός που παραπέμπει, εξάλλου, στη θέση αρχών που διατηρεί η Αυστραλία διαχρονικά όσον αφορά στην επίλυση του Κυπριακού.

Ο κ. Νεοφύτου βρίσκεται στην Αυστραλία εκπροσωπώντας τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις εκδηλώσεις για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα