Αβέρωφ: Θέλω λύση για ν’ αποφύγω την τουρκοποίηση (vid)

Βολές εναντίον των πολιτικών κομμάτων, εξαπέλυσε το πρωί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, από την εκπομπή «ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ».

Μιλώντας στον Ανδρέα Δημητρόπουλο, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο κυπριακό προβληματίζεται και ανησυχεί.

Στο εσωτερικό έχει πλέον διαμορφωθεί, όπως είπε, μια κατάσταση "όλοι εναντίον όλων", σφραγίζουμε το αδιέξοδο και έχουμε επιδοθεί σε μια κούρσα επίρριψης ευθυνών μεταξύ μας, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο την Τουρκία, τον "ουδέτερο τρίτο".

Εξέφρασε, δε, τον φόβο ότι στα επόμενα χρόνια δεν

αποκλείεται η διχοτόμηση να τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τη δική μας πλευρά! Και να μην εκπλαγούμε τότε, η θέση αυτή να απορρίπτεται από την άλλη πλευρά, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου.

Σχολίασε επιπλέον τη φανερή και όχι πρόθεση κομμάτων να εγκαταλείψουμε τη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, σημειώνοντας ότι δεν χρεώνει σε κανέναν κακές προθέσεις, δηλώνοντας πως ο ίδιος επιλέγει να παραμένει... ρομαντικός!

Ο λόγος που θέλω λύση, επισήμανε, είναι για να αποφύγω την τουρκοποίηση.

Όσο για το τέλος της διαδικασίας της διπλωματίας του πήγαινε-έλα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε χαρακτηριστικά "Δεν είναι καληνύχτα, αλλά καλημέρα μιας σοβαρής προσπάθειας από τον διεθνή Οργανισμό".

Σε σχέση με την πρόταση Αναστασιάδη που απορρίφθηκε από την τ/κ πλευρά, ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πραγματιστής και ξεκαθάρισε ότι αν τελικά πάμε σε νέα Γενεύη, δεν θα πάμε με την πρόταση του ΠτΔ αφεαυτή αλλά στη βάση της, με πρώτα θέματα βεβαίως την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δικές του προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, τονίζοντας πως φιλοδοξία του είναι η επανένωση της Κύπρου. Αν μπει ταφόπλακα στην προσπάθεια για την επίλυση του κυπριακού, δεν θα έχει πλέον καμία φιλοδοξία στην πολιτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα