Αβέρωφ Νεοφύτου: Je suis Charlie

Σήκωσε το γάντι και απάντησε στα όσα του καταλογίζουν σε σχέση με ισχυριζόμενη παρέμβαση στη σατυρική εκπομπή του ΡΙΚ «Πατάτες Ανατινακτές» ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, δηλώνοντας «je suis Charlie, και στη Γαλλία, και στην Κύπρο και παντού στον κόσμο».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, "θέλω να ξεκαθαρίσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο που μπορώ.

Όχι μόνο, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και εγώ προσωπικά, ενσυνείδητα δεν παρεμβαίνουμε στο δημοσιογραφικό έργο του ΡΙΚ, αλλά και σε καμία άλλη των εκπομπών του. Είμαι ένας πολιτικός που σατιρίστηκε όσο κανένας άλλος, από τον καιρό που υπήρξαν στην Κυπριακή τηλεόραση σατιρικές πολιτικές εκπομπές. Εγώ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, je suis Charlie, και στη Γαλλία, και στην Κύπρο και παντού στον κόσμο.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου. Μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε ότι «έχουμε συζητήσει για τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίζει η δημόσια ραδιοτηλεόραση στον τόπο και ειδικά στην ποιοτική, πολιτιστική και ενημερωτική αναβάθμιση του επιπέδου της πληροφόρησης στην Κύπρο».

«Θέλω να είμαι ειλικρινής και να σημειώσω ότι από αυτό τον Οργανισμό που ο Κύπριος φορολογούμενος και η Βουλή χορηγούν με 25εκ. ευρώ για φέτος, οι πολίτες και εμείς αναμένουμε πολύ περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι «αναμένουμε επιτέλους ενημέρωση επικεντρωμένη στα κυρίαρχα γεγονότα που συμβαίνουν στην Κύπρο και στον υπόλοιπο κόσμο, ιδιαίτερα μέσα από δελτία πραγματικών ειδήσεων, και όχι μέσα από παρελάσεις κυβερνητικών και κομματικών ανακοινώσεων. Θέλουμε δελτία ειδήσεων. Έχουμε βαρεθεί τα δελτία ανακοινώσεων και δηλώσεων».

Je suis charlie και στην Κύπρο και στη Γαλλία και παντού. ΔΗΣΥ και λογοκρισία δεν μπορούν να συνυπάρξουν. #cyprus https://t.co/T4jAziDsc8

— Averof Neofytou (@AverofCY) February 25, 2015

Όπως είπε, «αναμένουμε από το ΡΙΚ αντικειμενικότητα και εις βάθος ανάλυση, όπως και αναμένουμε από το ΡΙΚ να πρωτοπορεί και να εισαγάγει στην Κύπρο τα σύγχρονα πρότυπα σφαιρικής ενημέρωσης και ποιοτικής ραδιοτηλεόρασης μέσω των εκπομπών του».

Επεσήμανε ότι «θέλουμε ταυτόχρονα, τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος να επικεντρώνεται προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από τον αναγκαίο εξορθολογισμό και την αναδιοργάνωση του».

.@AverofCY: Είμαι ένας πολιτικός που σατιρίστηκε όσο κανένας άλλος http://t.co/lqkbeeSRT4 #Cyprus Συνάντηση @DISY κ Δ.Σ. @riknews

— ΔΗΣΥ (@DISY) February 25, 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα