Καρφιά Ντεκτάς για το θέμα εμπορίου κατεχομένων-Τουρκίας

Οι καλές σχέσεις με την Τουρκία δεν αντικατοπτρίζονται στο εμπόριο , δήλωσε ο Σερντάρ Ντενκτάς κατά την συνάντησή του ως “υπουργός” οικονομίας, τουρισμού, πολιτισμού και αθλητισμού με αντιπροσωπεία της Ένωσης Πατριωτών και Βιομηχάνων Επιχειρηματιών (MİSİAD) από την Σανλιούρφα της Τουρκίας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς ανέφερε ότι “η Τουρκία είναι πολύ κοντά μας και οι σχέσεις μας πολύ καλές. Ωστόσο, δυστυχώς, αυτό δεν αντικατοπτρίζεται πολύ στο εμπόριο. Εργαζόμαστε για να ξεπεράσουμε τα υφιστάμενα εμπόδια αλλά θα πάρει κάποιο χρόνο. Ελπίζω ότι αυτή η επίσκεψη θα είναι

ένα σημαντικό βήμα υπό αυτή την έννοια”.

Η αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών που βρίσκεται στα κατεχόμενα είχε συνάντηση με τον Σερντάρ Ντενκτάς με τον Πρόεδρο, Γκιοκχάν Γκιοκμέν να υπογραμίζει την σημασία που έχει για τον λαό της Ανατολίας, ο “τ/κ λαός” και να εξηγεί τον σκοπό ίδρυσης της νέας αυτής ένωσης που έχει έδρα της την Άγκυρα και πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη στο ψευδοκράτος.

Στόχος τους, πρόσθεσε, η δημιουργία επαφών με τ/κ επιχειρηματίες, να γνωρίσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στα κατεχόμενα, κοινές εργασίες στον επιχειρηματικό τομέα στα κατεχόμενα, προσέλκυση τ/κ επιχειρηματιών στην ΝΑ Τουρκία.

Μνημόνευσε δε τον πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντεντκτάς και ο Σερντάρ Ντενκτάς του έδωσε το βιβλίο του πατέρα του με τίτλο “Πόρτες”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα