Αβέρωφ: Η ουσιαστικότερη προσφυγική πολιτική είναι η επίλυση του Κυπριακού

Ενίσχυση της προσφυγικής πολιτικής και αποζημίωση για την απώλεια χρήσης περιουσίας, ανακοίνωσε σήμερα από τη Λεμεσό στα πλαίσια συζήτησης για την προσφυγική πολιτική ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.  Ο κ. Νεοφύτου, συνοδευόμενος από στελέχη και Βουλευτές του κόμματος, έστειλε το μήνυμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι η ουσιαστικότερη προσφυγική πολιτική είναι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Σήμερα ήρθα να σας πω τρία πράγματα, τόνισε ο κ. Νεοφύτου. Το ένα πως για εμένα, η

πιο ουσιαστική προσφυγική πολιτική είναι η επίλυση του κυπριακού. Να πάμε πίσω στα σπίτι μας σε μια ελεύθερη πατρίδα. Και να ξέρετε κάτι, δεν αρκεί να είμαστε στη σωστή μεριά της ιστορίας, αλλά το πιο σημαντικό και πιο σώφρον είναι να φτιάχνουμε τη σωστή ιστορία για τον τόπο μας. Και η σωστή ιστορία γράφεται όχι με το τσιμέντωμα της κατοχής, ούτε με δυο κράτη, ούτε με το στάτους κβο, αλλά με έναν πατριωτικό ρεαλισμό να σπάσουμε το αδιέξοδο και παρά τις τουρκικές προκλήσεις, να βάλουμε σε προτεραιότητα την επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Δεν μπορούμε, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, να λέμε στους πρόσφυγες ότι επειδή η προτεραιότητα μας είναι η επίλυση του κυπριακού, δεν πρέπει να υπάρχει στήριξη και ούτε είναι θεμιτό για εμάς στον Δημοκρατικό Συναγερμό να λεν, επειδή πέρασαν τόσα χρόνια ας εγκαταλείψουμε την προσφυγική πολιτική.

Το δεύτερο που θέλω να διαμηνύσω σε εσάς, είναι όσο συνεχίζεται η κατοχή, όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσουν τα προγράμματα στήριξης του προσφυγικού κόσμου, αλλά και να ενισχυθούν.

«Το τρίτο, αν με τη δύναμη τη δική σας - που είμαι σίγουρος και βέβαιος - η χώρα θα βρεθεί και πάλι σε σταθερή πορεία, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα της χώρας, υπόσχομαι να μπει επιτέλους σε εφαρμογή η πολιτική, η σωστή και η δίκαιη για την απώλεια χρήσης» ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Δεν μπορώ, κατέληξε, να σας υποσχεθώ ότι θα μπουν δισεκατομμύρια αλλά με βάση τις δυνατότητες του κράτους, πρέπει με την πρώτη ευκαιρία και τον πρώτο προϋπολογισμό, να μπει κονδύλι για την απώλεια χρήσης, ως αναγνώριση του δικαιώματος της απώλειας χρήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αβέρωφ, Κυπριακού,averof, kypriakou