Αβέρωφ: Φωτισμένη προσωπικότητα ο Ουράνιος Ιωαννίδης

Με την άσβεστη αγάπη του για τον τόπο μας, για την εθνική μας καταγωγή και την ελληνική μας κληρονομιά, ο Ουράνιος Ιωαννίδης είναι και θα παραμείνει μια φωτισμένη προσωπικότητα που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για το κοινό καλό, εμμένοντας στα ιδεώδη και τις ευγενείς αξίες που αταλάντευτα είχε οδηγό, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.


Σε ομιλία του στο φιλολογικό μνημόσυνο του Ουράνιου Ιωαννίδη, ο κ. Νεοφύτου είπε πως «οι μέρες που ζούμε, βλέπετε, είναι τέτοιες που απαιτούν οι χαρακτήρες που παρέδωσαν διδάγματα

ταπεινότητας, αλτρουισμού και προαγωγής του κοινού καλού, να μην λησμονούνται».

«Χαρακτήρες που επέδειξαν το μεγαλείο τους με την στάση τους, είτε όσο αφορά την παράταξή μας τον Δημοκρατικό Συναγερμό είτε τη χώρα, όπως έπραξε ο Ουράνιος, να αποτελούν φωτεινά παραδείγματα», πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, προσθέτοντας πως «αυτή είναι η μεγάλη και βαρύτατη για όλους μας παρακαταθήκη του Ουράνιου Ιωαννίδη και η οποία είναι και θα δηλώνει διαρκώς παρούσα μέσα από τις σκέψεις αλλά κυρίως τις πράξεις όλων όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τον τιμήσουμε».

«Με την άσβεστη αγάπη του για τον τόπο μας», συνέχισε, «για την εθνική μας καταγωγή και την ελληνική μας κληρονομιά, ο Ουράνιος Ιωαννίδης είναι και θα παραμείνει μια φωτισμένη προσωπικότητα που αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για το κοινό καλό, εμμένοντας στα ιδεώδη και τις ευγενείς αξίες που αταλάντευτα είχε οδηγό».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο Ουράνιος Ιωαννίδης υπήρξε πάντοτε ένας προοδευτικός άνθρωπος. Κι αυτή του η αρετή μετουσιώθηκε σε πράξη μέσα από οποιοδήποτε πόστο κλήθηκε να υπηρετήσει τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τη χώρα. «Γι’ αυτό και άνθρωποι σαν τον Ουράνιο είναι σπάνιοι. Διότι δεν θα βρούμε εύκολα κάποιον που με την ίδια επιτυχία και με βάση την πολυδύναμη και χαρισματική του προσωπικότητα, να έχει υπηρετήσει την παιδεία, τον αθλητισμό και την πατρίδα μας το ίδιο καλά και πάντα με θετικό πρόσημο», συμπλήρωσε.

«Όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Ουράνιο, να συνεργαστούμε μαζί του, να βρεθούμε προς στιγμήν απέναντι αλλά πάντοτε μέσα στα θέσμια που επέβαλλε η πολιτική και η κομματική μας ταυτότητα, θα κρατήσουμε ζωντανή και την μνήμη του και τα διδάγματα ζωής», είπε κ. Νεοφύτου και κατέληξε: «Αυτή είναι η κληρονομιά του Ουράνιου και αυτή είναι και η πυξίδα μας στους δύσκολους σημερινούς καιρούς».
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αβέρωφ, Φωτισμένη, Ουράνιος Ιωαννίδης,averof, fotismeni, ouranios ioannidis